Autor Zpráva
saphire
Profil
Zdravím,
když zadám adresu souboru z kodem:
<?php
$clanek=$_GET['clanek']; 
if (!isset($clanek)) {$clanek='clanky';} 
echo "$clanek"; //tohle vypše jen clanky
switch ($clanek) {
case 'clanky':
$include = 'tuningpc/clanky.html';
break;

case 'neon':
$include = 'tuningpc/neon.html';
break;
}
?>
text text bla
<?php include_once ("$include") ?>

script pouze vypíše "clanky" ani nehodí žádnou chybu a nechce includovat soubor "clanky.html"
Co mám špatně?
Díky za každou radu.
saphire
Profil
Omlouvám se za zbytečný thread!
de o to že tento script je includován podobnou metodou a proměná "$include" je použita pro includ tohoto kodu, takže v prvním kodu musí místo
$include
být třeba
$cl
a v druhé php vsuvce musí být
<?php include_once("$cl") ?>

Doufám že toto vlákno někomu pomůže.

//edit chyběl konec php vsuvky :p
joe
Profil
Napsal bych to jinak, třeba takhle

<?php
$clanek = isset($_GET['clanek']) ? $_GET['clanek'] : null;
$includeError = 'tuningpc/error.html';
$include = $clanek != null ? ( file_exists('tuningpc/' . $clanek . '.html') ? 'tuningpc/' . $clanek . '.html' : $includeError ) : $includeError;
?>
...

<?php include($include); ?>


script pouze vypíše "clanky" ani nehodí žádnou chybu a nechce includovat soubor "clanky.html"
A s jakou adresou voláš ten soubor?
joe
Profil
include_once("$cl")
Nedávej proměnnou zbytečně do uvozovek. Stačí napsat
include_once($cl)
japlavaren
Profil
ak som to pochopil ty chces includnut clanok a ked nevies aky tak zoznam clankov (dedukujem)
$url=array(
'turbina'=>'tuningpc/turbina.html',
'neon'=>'tuningpc/neon.html'
);

include (array_key_exists($_GET['clanek']) ? $url[ $_GET['clanek'] ] : 'tuningpc/clanky.html');
saphire
Profil
joe:
file_exist je myslím zbytečný
include_once($cl)
o mi právě nefunguje :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: