Autor Zpráva
tony2
Profil
Udělal jsem si primitivní administraci ale nějak mi blbne mohli by jste mi ji zkontrolovat?Jo a jak bych případně měl udělat tohle samé ale jen na editaci nebo toto upravit že když zadám jméno souboru který existuje že to do textarey načte jeho obsah a muže se to upravit a uložit (přepsat).

<html>
<head>
</head>
<body>

<form method="post">
<table>
<tr><td colspan="1"><b>Nová stránka:</b></td></tr><tr><tr><td>Název souboru:</td><td><input name="soubor"></td></tr>
<tr><td>Text:</td><td><textarea style="width: 200px; height: 200px;" name="text"></textarea></td></tr>
</table>
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>

<?php
$soubor = $_POST['soubor'];
$text = $_POST['text'];
file_put_contents ($soubor, $text);
?>


</body>
</html>
fuckin
Profil
popis problem ="nejak mi blbne"
tak to je fakt zajimavy popis problemu.
Brouzdalek
Profil
tony2
Ty jsi ten "programátor", co hledá grafiky? Fakt vtipné :))
tony2
Profil
jo :) no tož já tam nemužu najít chybu jo a grafika potřebuju tohle nezvládnu sám :)
jo a co takhle místo toho komentáře poradit?A navíc jsem Kodér a programátor :D
fuckin
Profil
tony2
Tak to budes sam kdo si to mysli. Jelikoz si tak zkuseny tak sis urcite var_dump()nul vsechny promenne a nekolikrat to projel v debuggeru, o watches se ani nezminuji.
Aha, uz to mam, ty nas tady zkousis co? Mam te profiku :)


Co tam tak nastavit aspon action ty kodere hmm? O transferu ani nemluve.
fuckin
Profil
tony2
Tak to budes sam kdo si to mysli. Jelikoz si tak zkuseny tak sis urcite var_dump()nul vsechny promenne a nekolikrat to projel v debuggeru, o watches se ani nezminuji.
Aha, uz to mam, ty nas tady zkousis co? Mam te profiku :)


Co tam tak nastavit aspon action ty kodere hmm? O transferu ani nemluve.
Majkl578
Profil
problem je opravdu spatne definovany. taky mi "blbne" notebook. :)

fuckin
neblbni, je mu 13, je to zamaskovany novodoby A. Einstein!


mimojine:
co to zavolat tak, ze $_POST['soubor'] === basename($_SERVER['PHP_SELF']) ? ou, ja zapomel, to byl ucel :\
tony2
Profil
no jo tak sorry že sem se na neco ptal už mě ty vaše odpovědi fakt štvou...no já si to ještě jednou projdu ale žádnou vážnou chybu tam nevidím ...
Alphard
Profil
Lidi, jsme v sekci PHP, ne drbů. Držte se prosím dotazu.

tony2:
Jestli neupřesníte problém, tak vám nikdo neporadí. Vaše ukázka je při standardním nastavení funkční. Action si prohlížeč doplní na aktuální stránku a relativní adresa souboru by také neměl být problém.
Jen to dejte do podmínky:
<?php
if (!empty($_POST['soubor']))
  file_put_contents ($_POST['soubor'], $_POST['text']);
?>

Možnosti, že se přemaže již existujícíc soubor jste si (snad) vědom.
tony2
Profil
Warning: file_put_contents(Test) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/a/andus/root/www/admin.php on line 17
tak toto mi to hlásí i po menší opravě
valecekm
Profil
tony2

Uz neeee :-(

TO je snad posledni vec, co ti budu opravovat a ja budu doufat nebo se spis teda modlit, at ty weby nedelas za ucelem zisku.
Popis vice svuj problem prosimte. Pak se teprve ozvu ;-). Jinak poznamka. Pokud chces menit nekde nejaky clanky atd, tak pres soubory(textaky) se to PROSTE NEDELA a uz sem to vzpominal dnes rano a rikal ti to, ze se do niceho nemas hrnout a radej studovat, studovat, studovat.

Napis na mail a ja ti to vysvetlim polopate kde a jak zacit a co se ucit a nikam se nehrnout a zbytecne neplnit toto forum prakticky nesmyslnejma dotazama. valecekm(uzenac)seznam.cz
Aesir
Profil
tony2:

Warning: file_put_contents(Test) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/a/andus/root/www/admin.php on line 17

Skript nemá právo zápisu do cílového souboru. Způsob nastavení je různý podle operačního systému.
tony2
Profil
neboj za ucelem zisku potrvá alespon ještě 2 roky :)
hmm jo jaktože nemá právo teda pokud myslím je to to 777? ne? a to mám
valecekm
Profil
tony2
Alespon :-)
Aesir
Profil
tony2

hmm jo jaktože nemá právo teda pokud myslím je to to 777? ne? a to mám
I na tom adresáři do kterého se snažíte soubor zapsat?
fopen
Profil *
niektore hostingy maju obmedzenu manipulaciu zo subormi v root adresari , mozno to je ten pripad a tak ti neostava nic ine nez svoje skripty alebo subory urcene na zapis cez http rozhranie presunut do podadresara
tony2
Profil
hm já to mám v podadresáři
tony2
Profil
jo tak z ničeho nic to nehlásí ten error ale nevidím že by to něco udělalo :D
Aesir
Profil
tony2:

jo tak z ničeho nic to nehlásí ten error ale nevidím že by to něco udělalo :D

Zkuste si vypsat návratovou hodnotu fce file_put_contents a obsah obou proměnných, ať víte na čem jste.
fopen
Profil *
tak mu nastav "permissions" na "0775" a malo by to fungovat
tony2
Profil
hele ne tož díky za pomoc alespon vy někteří a já na to asi zatím kašlu no :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: