Autor Zpráva
Silver8000
Profil
Cusky , potreboval bych trochu pichnout jestli bude nekdo vedet . jde o podminku v php pro sql DB.


napsal jsem kod ktery mi vklada do databaze zaznam o navstivene strance a potrebuji ho upravit tak aby me nedelal dvojty zaznam ,, jiz jsem neco rozpracoval ale furt mi zaklada nove zaznamy do db kdyz navstivim stenjny odkaz 2x i vice .

Nebo aspon tento kod upravit tak aby mi aktualizoval hodnotu zobrazeno.

<?php

require ("spojeni.php");
if (!$spojeni)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db($dbname, $spojeni) or die(mysql_error());

$kontrola = MySQL_Query("SELECT count(*) FROM vseznam WHERE 'MyUrlvidea' = '$link'") or die(mysql_error());
$number = mysql_result($kontrola,0);

if ($number =='0')
{

$insert = mysql_query("INSERT INTO vseznam (Formatvidea, Autorvidea, Jmenovidea, Urlvidea, MyUrlvidea, Cisloobrazku, Zobrazeno, Vlozenodne, Kategorie, Serie, Cislovidea)
VALUES ('$format','$Autor', '$titulek', 'http://www.uloz.cz/show/file/$video_id', '$link', '$picture', '1', '$datum', 'Update please', 'Update please', 'Update please')");


}else{

}
mysql_close($spojeni);

?>


Dekuji vsem za rady

Moderátor Chamurappi: Piš prosím s diakritikou, necpi do titulku pazvuky typu „pls“ a zbytečně anglická slova typu „help“.
MagicPowa
Profil
1. Kde bereš $link?

2. Zkusil bych v podmínce kontrola udělat COUNT(sloupec).
Silver8000
Profil
Kde bereš $link?

2. Zkusil bych v podmínce kontrola udělat COUNT(sloupec).



link se mi generuje pred tim nez vlozim do db hodnoty jakmile jsou hodnoty naplneny probehne insert

jo a pokud by jsi mohl trochu vysvetlit ten count sloupec , jsem v tomhle zacatecnik a slozil jsem si to podle navodu
Alphard
Profil
$kontrola = MySQL_Query("SELECT count(*) FROM vseznam WHERE MyUrlvidea = '$link'")

if ($number == 0)

Zkuste to takhle (odmazáno pár apostrofů).
MagicPowa
Profil
Takže COUNTEM to nebude, ověř si jestli v proměnné $link je opravdu ta hodnota, která tam má být.

Jinak ty apostrofy taky dobrý nápad.
Silver8000
Profil
jo v hodnote link je hodnota ktera ma byt ale zkusim ty apostrofi nejdriv pres DB a pak kdyz to projde hodim to do php
Silver8000
Profil
hmm tak sice vse proslo v DB ale kdyz jsem to hodil do php a zkusil to tak mi dela to same jako na zacatku :-(

uz fakt nevim rejpu se v tom cca 5 dni a nevim jak to udelat, vyzkousel jsem mozna vsechno ,

jinak pokud chceste demo ukazku muzete se mrknout zde :

http://mega-stream.hustej.net/seznam/list.php

stranky nejsou jeste hotove ten odkaz pak zmenim az bude vsechno ready .. jinak pokud tu stranku navstivite tak kliknete na odkaz a kdyz date refreshovat list tak tam bude stejnej post 2x nebo kolikrat nechate nacist stejnou stranku
Alphard
Profil
Silver8000:
Tak je potřeba zkontrolovat to postupně. echo $number; a podle toho, jestli je tam správné číslo jít zpět nebo dál.
A k problému samotnému: Po vložení se stránka přesměrovává, tím se vyřeší problém opakovaného vložení dat po refreshu, stačí tam dodat:

Sloupec s odkazem na video nastavte jako unikátní.
Silver8000
Profil
hodnoptu number jsem echoval uz hodne krat a kdyz kliknu na existujici odkaz tak se mi vypise 1 , jinak jsem nepochopil proc tam mam dat :

header ("location: .$_SERVER['SCRIPT_NAME']]http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['SCRIPT_NAME'], TRUE, 303);

kdyz presmerovat nechci.

trosku vysvetli nejak mi to nejde do hlavi

ps. jeste udej co se kde presmorovava - odkud kam
Alphard
Profil
Stránka se přesměruje na sebe samu, ale bez post dat.
Silver8000
Profil
no ale pochop ze pri kazdem nacteni stranky se ziskavaji data ze serveru ktery je napsan v kodovani.. tak nevim jak si to predstavujes, navic pri ziskavani dat se mi detekuje jestli stranka na onom serveru existuje a pokud ne tak se zobrazi ze objekt nebyl nalezen.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0