Autor Zpráva
holooo
Profil *
mám takovejle kod pro upload souborů:
<html>
  <head>
    <title>Upload souborů</title>
  </head>
  <body>
    <form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="fupload">
      <input type="submit" value="Nahrát">
    </form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    if($_FILES['fupload']['type']=="application/octet-stream"){
    echo "Soubory s příponou PHP jsou zakázány!";
    }else{
    $slozka = "ic";
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name'];
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
    chmod ($cil, 0644);
    if($copy == true){
      echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br><a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";
    }else{
      echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
    }
  }
?>
</body>
</html>


no a když zkouším něco nahrát tak to vyhodí tuhle chybu:
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 33 is not allowed to access /home/free/hu.cz/k/keygame/root/www/ic owned by uid 479608 in /home/free/hu.cz/k/keygame/root/www/upload.php on line 19

složku do který se to nahrává (ic) mám nastavenou na 777. A webhosting mám na ic.cz.

Já už fakt nevím. prosím pomoc...
Fergi
Profil
me to jede v pohode ;) tenhle script podivej se jeste jednou na ten chmod.... jestli to mas fakt spravne, chyba ve skriptu neni
Jan Tvrdík
Profil
holooo:
Smaž tu složku (ic) a vytvořil ji znova přes FTP.
holooo
Profil *
jo už to jede a ještě bych se chtěl zeptat jak můžu zabránit tomu aby když se na server nahraje soubor s nějákým názvem a ten název už tam je tak aby se to nepřemazalo? Napadlo mě třeba tam nakonec připsat třeba čas na ip toho kdo to tam dával nevím jak na to pls help.
Fergi
Profil
nazev je ulozeny v $_FILES['fupload']['name'] takze za to staci pridat treba cas napr:

$cas=date("H-i-s", Time());
$datum=date("Y-m-d");
$soubor=$_FILES['fupload']['name'];
$cil = $slozka . "/" .$datum.$cas.$soubor;


v prikladu jsem dal aj datum protoze (i kdyz je to nepravdepodobny) tak by mohl jiny uzivatel v jiny den uploadovat stejny soubor....
holooo
Profil *
jj to je ono díky moc. vím že už sem asi otravnej ale nemohl bys mi říct jak na max file size (maximální velikost souboru pls.
Fergi
Profil
v poho ;) no to na internet centru nelze nastavit je tam nastaveny myslim maximalne 2 mega coz je naprd....
zjistis to takle:
ini_get('upload_max_size')
ini_get('post_max_size')

ale nevim jakej je mezi nima rozdil.... no ale je to podle toho 1.
holooo
Profil *
jj toho sem si před chvílí všimnul tak sem si udělal web u ********* a tam sem upload i 10 mb
Fergi
Profil
u *********** tam to neznam :D
holooo
Profil *
nevím proč to hodilo ty hvězdičky ale je to hos!tuju!cz

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: