Autor Zpráva
jirivo
Profil *
Jak mám přenášet proměnou v rámci jedné stránky. Mám vytvořený skript pro hledání článků, který je závislý na proměnné z textového pole na hlavní stránce, ale mám tam i skript na stránkování, takže když kliknu na druhou stránku výsledků tak se mi zobrazí úplně všechny články bez ohledu na hledané slovo. Potřeboval bych tedy uložit proměnnou s textového pole, tak aby zůstala k dispozici i po znovunačtení stránky a nedošlo k její změně dokud se zase nezmění hledaní výraz v textovém poli. Jsem začátečník takže moc netuším, ale asi to nějak souvisí se sessions, ale nevím jak na to.
Str4wberry
Profil
Můžeš ji uchovávat v odkazech. Něco jako skriptprohledáníčlánků.php?strana=1&hledanéslovo=slovo.
Radek9
Profil
Můžeš ukázat kód?
jirivo
Profil *
Tady je kód

$dotaz = "SELECT CONCAT(art_title) AS titulek, CONCAT(art_short_desc) As popis, CONCAT(art_cat_id) As kategorie, CONCAT(art_date) As datum, CONCAT(art_image) As image, CONCAT(art_id) As id FROM clanky_articles WHERE art_short_desc like '%{$_POST['hledani']}%' ORDER BY id DESC";
    $výsledek = @mysql_query ($dotaz, $dbc); // Spus?te dotaz.
if ($výsledek) { // Je-li vše OK, zobrazit uživatele.

$num=mysql_num_rows($výsledek);   
//$ctrl je pomocná premenná   
if ($ctrl<>1)    
{   
    $strana=1;   
}//endif   

$limit=2;   
$celkovy_pocet=$num;   
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);   
$pocatek=($strana*$limit)-$limit;   
  
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)   
{   
    if ($i<>$strana)    
    {   
        echo "<a href=\"hledat.php?ctrl=1&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";   
    }   
    else    
    {   
        echo "<font color=\"#FF0000\">",$i,"</font> | ";   
    }//endif   
}//endfor   
  
if ($strana<>$pocet_stran)   
{   
    echo "<a href=\"hledat.php?ctrl=1&strana=",$strana+1,"\">nasledující strana</a>";   
}//endif   
echo "</p>";  


$query="SELECT CONCAT(art_title) AS titulek, CONCAT(art_short_desc) As popis, CONCAT(art_cat_id) As kategorie, CONCAT(art_date) As datum, CONCAT(art_image) As image, CONCAT(art_id) As id FROM clanky_articles WHERE art_short_desc like '%{$_POST['hledani']}%' ORDER BY id DESC LIMIT $pociatok, $limit";   
$výsledek=mysql_query($query, $dbc);   
$num=mysql_num_rows($výsledek);

while ($oádek=mysql_fetch_array($výsledek)) {
	$oádek[1] = substr_word_count($oádek[1],12); 
	$oádek[1] .= "...";
    echo "<tr>
                 <td align=\"left\" width=\"60\"><img src=\"admin/editor/assets/{$oádek[4]}\" border=\"0\" height=\"50\" width=\"55\">
                 </td>
                 <td width=\"550\" align=\"left\"><b><font size=\"-1\" face=\"Arial, Helvetica, sans-serif\" color=\"#FF6600\"><a href=\"articles.php?art_id={$oádek[5]}&start=1\" >$oádek[0]</a></font></b><br>$oádek[1]
                 </td><td align=\"right\"><a href=\"articles.php?art_id={$oádek[5]}&start=1\" >Více <img src=\"images/vice.jpg\" border=\"0\"></a></td></tr>\n";
  }

  echo '';
  
  mysql_free_result ($výsledek); // Uvolnit prostoedky.

mysql_close(); // Zavoít databázové poipojení.
 }
fuckin
Profil
nepouzivej diakritiku v promennych!

Jak jiz bylo receno vyse, treba to presmeruj na ten druhy skript s id clanku v adrese.

Header("location: hledani.php?id=$id");

A pak v hledani.php ziskat to id pres $_GET['id']

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: