Autor Zpráva
ob
Profil *
Pokud tanhle oříznu obrázek

imagecopyresampled($dest, $dest, 0, 0, 69, 0, 259, 20, 328, 20);

tak to ten obrázek sice ořízne ale nechá mi to tam černý pruh, dá se toho pruhu nějak zbavit?
Nebo je nějaká lepší cesta jak uříznout kus obrázku? Když třeba potřebuju useknout 20 pixelů z levého okraje ...?
díky
Nox
Profil
Pokud vím, tak ořezívat se dá tak, že si uděláš nový image s požadovanými okraji a původní do něj nakopíruješ tak, aby ty části co chceš oříznout sahaly mimo jeho rozměr
např. obrázek 150x90 chceš oříznout na 130x90 oříznout pravou část, máš jeden image 150x90, vytvoříš si nový 130x90 a ten původní do něj nakopíruješ na pozici x=-20px,y=0
fuckin
Profil
cropni to pres jquery a pak vysledek si pres php presun do pozadovane slozky.
ob
Profil *
Tak už sem to vyřešil díky, ještě jeden dotaz. Nastavil sem si u obrázku spodní rámeček větší záměrně takže mi to udělá černej pruh dole a já ten pruh potřebuju nastavit jako průhlednej, jak na to?

$color = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
imagecolortransparent($im, $color);

tohle mi zprůhlednilo černé písmo v obrázku, ale na černej proužek dole to nemělo žádný efekt

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: