Autor Zpráva
Denkinson
Profil *
Dobrý den všem ,rád bych se zeptal jak bych měl řešit to ,že bych chtěl ,aby se obrazek automaticky změnil po ukončení dne (24hodin).
Napadlo mě ,že bych obrazky pojmenoval 1.jpg 2.jpg a jen ten časovač nechal změnit každych 24 hodin hodnotu obrazku +1.
šlo by něco jako <img src="http://www.blabal.cz/img/$obrazek.gif" ? (asi ne,ale existují podobná alternativní řešení?)
jako že bych existovala proměná $obrazek = 1 a v tom <img tagu by se ta proměná změnila na čislo ?
Děkuji za všechny řešení,příklady apodobně .
zooner
Profil
použij Cron ;-)
Alphard
Profil
Denkinson:
šlo by něco jako <img src="http://www.blabal.cz/img/$obrazek.gif" ?
Určitě. Ale bude nutné si někam ukládat informace o stavu, tj. že dnes už byl aktualizován a pravidelně to kontrolovat (a popřípadě aktualizovat).
function obrazek()
{
  $file = file ("obrazek.txt");
  if ($file[0] != date ("j"))
    file_put_contents ("obrazek.txt", date ("j").PHP_EOL.++$file[1]);
  return $file[1].".gif";
}


Jestli těch obrázků máte dostatek, můžete pojmenovat jak jste navrhoval a pak vkládat jako název datum (dnes by se načetl obrázek 14.gif).

<img src="http://www.blabal.cz/img/<?php echo date ("j"); ?>.gif">



Zatím jsem zmínil ty nejjednodušší způsoby, lze to samozřejmě časovat přesně na minuty a ukládat plány do databáze, ale to je asi nad vaše schopnosti.
Denkinson
Profil *
Děkuji moc Alpharde ;-)
za pěknej přiklad hned sem to pochopil...S php teprve začínám,MySQL.


Zoonere a tobě za cron už to zkoumám ;-)

Další způsoby jsou vítany,rád bych znal třeba i ti trošku složitější...Potom otestuju a budu si s tím hrát neni nic lepší než zkoušet abych pochopil
Werewolf
Profil
Ukládej do textového souboru aktuální den v roce a napiš podmínku "Pokud je den v roce větší než ten v souboru nebo roven jedna, [includuj jiný obrázek].
Giga
Profil *
<?php
$PocetObr = 3;
$Obr = date("z")%$PocetObr;
$Img = "<img src=\"http://www.blabal.cz/img/\"";
switch ($Obr) {
    case 0: $Img .= "prvni.jpg";
    break;
    case 1: $Img .= "druhy.tif";
    break;
    case 2: $Img .= "treti.gif";
    break;
}

$Img .= ">";
echo $Img;
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: