Autor Zpráva
Shallin
Profil
Mám ten koood:

<HTML>
    function setUploadLocation($dir){
        $this->uploadLocation = $dir;
    }
    
    function showUploadForm($msg='',$error=''){
?>
       <div id="container">
            <div id="header"><div id="header_left"></div>
            <div id="header_main">Max's File Uploader</div><div id="header_right"></div></div>
            <div id="content">
<?php
if ($msg != ''){
    echo '<p class="msg">'.$msg.'</p>';
} else if ($error != ''){
    echo '<p class="emsg">'.$error.'</p>';

}
?>
                <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" >
                     <center>
                         <label>File:
                             <input name="myfile" type="file" size="30" />
                         </label>
                         <label>
                             <input type="submit" name="submitBtn" class="sbtn" value="Upload" />
                         </label>
                     </center>
                 </form>
             </div>
             <div id="footer"><a href="http://www.f1.com" target="_blank">Powered</a></div>
         </div>
<?php
    }

    function uploadFile(){
        if (!isset($_POST['submitBtn'])){
            $this->showUploadForm();
        } else {
            $msg = '';
            $error = '';
            
            //Check destination directory
            if (!file_exists($this->uploadLocation)){
                $error = "The target directory doesn't exists!";
            } else if (!is_writeable($this->uploadLocation)) {
                $error = "The target directory is not writeable!";
            } else {
                $target_path = $this->BL. basename( $_FILES['myfile']['name']);

                if(@move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path)) {
                    $msg = basename( $_FILES['myfile']['name']).
                    " was uploaded successfully!";
                } else{
                    $error = "The upload process failed!";
                }
            }

            $this->showUploadForm($msg,$error);
        }

    }

}
?>
</HTML>


na upload souborů.....ale nevím kam do toho koodu mám napsat cílovou složku(target??)....ještě bych se chtěl zeptat jestli se dá funkčnost vyzkoušet offline....třeba tu cílovou složku se souborem C:Blabla/blabla/huhu.jpg
Děkuji za odpověď
Jozin
Profil *
Ahoj,

je to funkce a přímo, když voláš funkci tak jeho parametr je cílová složka: function setUploadLocation($dir){ //při volání třeba setUploadLocation("doma"). Ovšem nad tímto řádkem, který je tam napsaný má být pod <HTML> toto <?php.

Offline to jde vyzkoušet, ale musíš si nainstalovat a zprovoznit apache (to je takový virtuální server).

Čauko,

Jozin.
Fergi
Profil
ahoj ty apache si muzes stahnout treba tyhle http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html ;) jsou pohodlny a prehledny :) zkus to
Shallin
Profil
TAk mám Apache,,,,...a co nyní??:D:D....zapnu a co dál???
Lamicz
Profil
Jozin: Tohle neni funkce, ale metoda, ktera je soucasti nejaky tridy, a obavam se, ze s tim Shallin moc neudela ;)
Jozin
Profil *
Lamicz - joj já jsem nahoře přehlídl $this->... máš pravdu. A není to ještě k tomu celé ;)
AM_
Profil
1) ten kód je špatně (tahle část : <HTML> function ... je vidět, že je to nekompletní a ještě nějak spatlané)
2) nevím, jestli ti tu někdo bude vysvětlovat, jak se používá XAMPP - dokumentaci k němu jsi zkoušel?

Jozin
musíš si nainstalovat a zprovoznit apache (to je takový virtuální server)
co je na apachi virtuálního? je to úplně stejný server, jako se používá na běžných internetových serverech.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: