Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ajka Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 7. 2009, 09:51:47
Ahojky,
udělala jsem si dotazník na stránce, ale nemohu přijít na to, jak dotazník nakódovat, aby mi došel na mail i se všemi odpověďmi. Pomůže někdo s php souborem? :( Umím v php nakódovat jen normální formulář (e-mail, zrpáva, text a to se mi odešle na mail), ale tady s tím dotazníčkem to bude asi jiné. Tady je ten dotazník, můžete kouknout: KLIKNI Děkuji moc. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 19. 7. 2009, 09:53:26
Ajka
napiš sem kod. |
||
panther Profil |
#3 · Zasláno: 19. 7. 2009, 09:53:46 · Upravil/a: panther
Ajka
Pokud každý input z formuláře má „name“, po odeslání budou hodnoty v $_POST['name-formulářových-polí']. S těmi už si pak poradíš, ne? |
||
Ajka Profil * |
#4 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:02:40
Taps: čeho kód? Pokud toho formuláře, který jsem nakodovala, tak to je tady:
<? if ( Mail("mujmail@gmail.com", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) ) echo "Mail byl odeslán"; else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?> dotazník v php nemám nakódovaný, protože nevím jak.. panther: já jsem v php začátečník.. Nebylo by možné sem ten php kód napsat? :( "name" každá hodnota v dotazníku má.. |
||
fuckin Profil |
#5 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:05:43
Ajka
Rika ti neco html? Dotaznik nakodujes v html, bude ve <form>u kde mu nastavis post na tvuj skript ktery ti to odesle kam budes potrebovat. Php je skriptovaci jazyk, nikoli "zobrazovaci". |
||
Ajka Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:09:30
fuckin: kdyby sis prohlédl odkaz, který jsem tu dávala, tak by jsi viděl, že ho už mám hotový, ale chybí mi jen php soubor na odesílání.. S tím si nevím rady.. TU je odkaz na ten můj dotazník..
|
||
fuckin Profil |
#7 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:17:47
Ajka
#4 Bavis se o formulari a ukazalas php kod ktery odesle mail. O radek niz ze nemas nakodovany dotaznik v php ptze nevis jak. A co je to nahore? Neni to nahodou soucast toho php dotazniku? Z tohoto jsem usoudil ze v tom mas bordel. Hodnoty z tama vem pres $_POST. |
||
Ajka Profil * |
#8 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:30:06
Ne.. Napsala jsem, že jsem zatím nakódovala v php jen formulář a poslala jsem odkaz :D Myslela jsem, že se tam přidají nějaké hodnoty a ten php soubor z formuláře se bude moct použít i na dotazník.. No to je jedno..
Prostě potřebuji nakodovat v php dotazník, aby se mi poslal na mail.. to je vše.. Jenže jak přes $_POST? Nemůžeš mi poslat celý kód prosím? Jsem v php začátečník, takže opravdu netuším jak ten dotazník nakódovat přes $_POST.. Díky moc :-) |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 19. 7. 2009, 10:51:18
Ajka
„Nebylo by možné sem ten php kód napsat?“ uvedu příklad. V kolonce „O jaké pohlaví máte zájem“ máš radio s name „forminput003“ - raději si to pojmenuj nějak smysluplně. Pokud odešleš formulář, v proměnné „$_POST['forminput003']“ budeš mít hodnotu „han“ nebo „hun“ - value u radia, které bude při odeslání zaškrtnuto. V těle mailu si ty proměnné jednoduše vypíšeš - tuto jednu jako $_POST['forminput003']. U dalších stejně tak. Když si místo „forminput003“ pojmenuješ ty radia jako „pohlavi“ a radia budou mít value „samice“ a „samec“, bude to přehledné a na výpise budeš mít rovnou třeba toto: Pohlaví: $_POST['pohlavi'] -> (podle toho, co zaškrtnu, napíše: Pohlaví: samice/samec) |
||
fuckin Profil |
#10 · Zasláno: 19. 7. 2009, 11:08:07 · Upravil/a: fuckin
<form name="input" action="xxx" method="post"> nahrad treba za <form name="input" action="odeslimail.php" method="post"> a pak do souboru odeslimail.php napis <? print_r($_POST); ?> a uvidis kde je co v cem ulozene. Napriklad hodnotu tohoto <input type="text" name="forminput001"> Budes met v souboru odeslimail.php v promenne $_POST['formaniput001']. Takze napr kdyz do souboru odeslimail.php napisu echo $_POST['formaniput001'] Tak me to napise hodnotu kterou zadal uzivatel pri vyplneni formulare. Uved na sebe nejaky kontakt, jsem ochoten ti pomoci, nejlepe ICQ. |
||
Ajka Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 7. 2009, 11:18:32
děkuji moc.. moje icq je 259 641 695 :-)
|
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
Eli Profil * |
#12 · Zasláno: 30. 3. 2011, 19:53:52
For Ajka:
Ajko. Jak si udělala ten dotazník na tom tvojem webiku? Nemohla bys mi taky podobný udělat a pak mi na mail eliskasladeckova@seznam.cz pls? Chtěla bych to takhle: Vaše jméno: Prostředí muzea: Dobré Průměrné Špatné Občerstvení: -ll- (Dobré, Průměrné...) Exponáty: -ll- Personál: -ll- Dostupnost na internetu: -ll- Akce: -ll- Odeslat HTML pleasky Diky předem |
||
TomasJ Profil |
#13 · Zasláno: 30. 3. 2011, 20:00:38
Eli:
www.jakpsatweb.cz/formulare.html, to se naučíš a dokážeš to taky... |
||
Keeehi Profil |
#14 · Zasláno: 30. 3. 2011, 20:10:46
Eli:
Případně se dá využít služeb googlu. |
||
Časová prodleva: 14 let