Autor Zpráva
ONdra28
Profil *
Zdravim Vas,

Mam fotogalerii, po nahrani obrazku si ukladam nazev a ID obrazku do databaze...kdyz chci obrazek smazat resim to tak pomoci odkazu kde pomoci GET predavam ID obrazku tudiz -> DELETE FROM WHERE id=xxx...jenze kdyz mi nekdo napise do URL id s cislem, ktere v databazi tak to vyhodi hnusnou chybovou hlasku...A tak se Vas ptam jak to s tim ID osetrit....proste kdyz se zada do URL neexistujici ID aby to vyplivlo treba ID obrazku neexistuje...prosim poradte.
tiso
Profil
Máš 2 možnosti:
-SELECT ak existuje, tak DELETE, ak neexistuje tak vypíš hlášku
-DELETE, ak je chyba, tak vypíš hlášku
ONdra28
Profil *
No vyřešil jsem to takhle:

mysql_query("DELETE FROM galerie WHERE id='".$id ."'");
 if(!@unlink("./images/" . $name["nazev"])) {
   die("Neexistující ID obrázku !");
 }


Může být ?
Nox
Profil
ONdra28
Z dokumentace pro mysql_query:
"Use (...) mysql_affected_rows() to find out how many rows were affected by a DELETE, INSERT, REPLACE, or UPDATE statement."

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: