Autor Zpráva
kachnak
Profil
Zdravim.
Je nejaky prikaz alebo sposob ako zistit kolko sessions je spustenych?
uzivatel ked sa prihlasi tak sa nastavi session['nick'] jeho nick a chcel by som vedet ci viem nejako zistit kolko tychto sesions je na serveri spustenych a podla toho napisat pocet online ludi.
Dakujem.

(inac to budem muset robit cez tabulku online ludi co by som nerad)
cistax
Profil
print_r($_SESSION); a vypisi se ti tak jak jsou a jejich hodnoty
Nox
Profil
cistax
to se vypíše jen aktuálního uživatele

kachnak
to podle mě nezjistíš, čiliže tabulka
Mastodont
Profil
kachnak
Nasměruj si session.save_path do zvláštní složky a pak prostě spočítej, kolik souborů v ní je (s tím, že nebudeš počítat ty, které jsou starší než třeba 20 minut ...)
kachnak
Profil
noo ved to je to zle natom ze uz musim obmedzovat casom.. takto ked bol clovek prihlaseny aj hodinu a prisiel k pocitacu klikol a bol stale prihlaseny. teraz cez tabulky to musim robit tak ze automaticky odhlasovat po 10 minut alebo kolko nastavim jeho neaktivitu.
Pred par rokmi som mal par riadkove pocitadlo zo sesions a tusim jednym txt suborom a fungovalo to tak ze ked som otvoril stranku aj 3x v jednom prehliadaci tak to pocitalo ako ze ju niekto ma spustenu a ked som jednu stranku zavrel krizikom automaticky na dalsich po aktualizovani napisalo ze online je len 2.
kachnak
Profil
ked sa clovek prihlasi a spusti sa sesion nick= jeho nick tak sa to vlastne ulozi do suboru niekam. ked clovek zavre krizikom stranku (aj cely prehliadac) tak sa sesion zrusi. vymaze sa vtedy aj ten subor?
Mastodont
Profil
kachnak
Ne.
kachnak
Profil
teraz ma napadlo ze do tej tabulky pristupov ulozit aj ip adresu alebo nejake tie hodnoty ktore sa daju ziskat cez $REMOTE_ADDR a zakazdym refreshom stranky skusit nejak ci je ta ip adresa dostupna alebo take daco... chapete co chcem spravit? alebo poslat uzivatelovi cookies nejak zistit ci je dostupne... ka nieje vymaze ho z tabulky... nenapada vas nieco take by to bolo ovela lepsie ako nastavit cas odhlasenia... nemam moc skusenosti so session ani cookies.
kachnak
Profil
najhorosie pri tom odhlaseni po 10 minutach je ze ak ma uzivatel otvorene napriklad forum, odide a vrati sa za 10 minut. napise nejaky text do fora a klikne Odoslat, v tom ho to automaticky odhlasi lebo bol 10 minut necinny a ten text sa strati co pisal do fora. hm
fuckin
Profil
proc by se mel ztratit? Do textarea nebo inputu normalne dej hodnotu $_POST[].

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: