Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pmx Profil |
<? if ($_POST["pat"]) echo "Pat"; if ($_POST["mat"]) echo "Mat", $_POST["mat.x"]; ?> <form method="POST" action="<?echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>"> <input type="submit" name="pat" value="P"> <input type="image" src="Files/Mat.jpg" name="mat" value="M"> </form> Pat funguje Mat nikoli Co je špatně?? Nemůzu se dobouchat na proměnnou $_POST["mat"], něco mám ěpatně a nejsem schopen tonajít |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 25. 7. 2009, 10:47:17 · Upravil/a: Alphard
Omlouvám se, zapomněl jsem na souřadnice u type="image". |
||
Philber Profil |
#3 · Zasláno: 25. 7. 2009, 10:55:47 · Upravil/a: Philber
<input type="image" name="obrazek" src="images/jpw.gif"> čili že když kliknes na "p" a odešle se pat a nebo klikneš na "M" a odesle se mat, oboje nebude nikdy |
||
Pmx Profil |
#4 · Zasláno: 25. 7. 2009, 10:58:48
dle helpů, co jsem přečetl by měla být v name.x pozice.
To ale není důležité, hlavní je to, proč po kliknutí na obr "mat" neprojde podmínka if ($_POST["mat"]), zatím co u submit projde? |
||
Pmx Profil |
#5 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:00:37
oboje ani nechci, mně stačí mat :-)
|
||
Pmx Profil |
#6 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:02:22
Prostě proč nechodí <input type="image" a if ($_POST["mat"]). Druhou půlku jsem vložil jen proto, že by to mělo být stejné a ta funguje.
|
||
Pmx Profil |
#7 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:08:19
Díky moc
|
||
Alphard Profil |
#8 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:13:36
Pmx:
„Díky moc“ Tady se objevilo řešení? Já jsem zatím viděl jenom zmatky. Teď jsem zkoušel následující script: <?php print_r($_POST); ?> <form method="POST" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>"> <input type="submit" name="pat" value="P"> <input type="image" src="grafika/dalsi.png" name="mat" value="M"> </form> Zdá se, že Opera odesílá pouze souřadnice ve tvaru mat_x a mat_y. Firefox odeslal i hodnotu value pod klíčem mat. Určitě byste to měl před nasazením podrobněji ověřit. |
||
Pmx Profil |
#9 · Zasláno: 25. 7. 2009, 12:58:57
if (isset($_POST["mat_x"])) echo"$_POST["mat_x"]";
|
||
Chamurappi Profil |
#10 · Zasláno: 25. 7. 2009, 13:18:41
Reaguji na Alpharda:
„Tady se objevilo řešení?“ Tady ne, ale jinde už ano. „Zdá se, že Opera odesílá pouze souřadnice ve tvaru mat_x a mat_y.“ Explorer také. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0