Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Muty Profil |
#1 · Zasláno: 3. 8. 2005, 18:05:18
Zdravim,
potřeboval bych vědět jak mám zapsat když chci "citovat" kod asi jako tady napíšu <?php echo "Ahoj světe!"; ?> a vypíšeto přímo <?php echo atd.. Jak to mám udělat?Potřebuji aby to fungovalo tak že přidávám článek(ve kterym bude kod) do MySQL a z MySQL se to vypise(tj. aby to nědelalo problemy ani v MySQL |
||
Icepoint Profil |
#2 · Zasláno: 3. 8. 2005, 18:09:43
musis to tam psat pomoci ≶?php echo\"ahoj světe \" ad ... se¨zen si, jak se v html pise strednik ... ja si to ted nepamatuju ....
|
||
krteczek Profil |
#3 · Zasláno: 3. 8. 2005, 18:25:37
prostě si udělej funkci která projde celý text a vyhledá text ohraničený nějakou posloupností znaků například [***] tady bude ten php kod [/***], a potom v tomhle výřezu nahradte všechny znaky < > ( ) { } ' " ; html entitami a vloží ten upravený kod zpět tam kde byl
krteczek |
||
Muty Profil |
#4 · Zasláno: 3. 8. 2005, 20:17:40
problem je ze regulární výrazy a já nejde moc k sobě. Nemá už někdo nejakou funkci??
|
||
23k_ Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 8. 2005, 20:27:49
eval()
|
||
krteczek Profil |
#6 · Zasláno: 3. 8. 2005, 23:12:11
tak sem nad tím dumal a přišel jsem na to( pomohl mi kolega, já dával ereg() a ono tam mělo být ereg_replace() )
taky jsem tam puvodně dával do hledaného výrazu i php ale pak jsem si uvědomil že někteří píši kod prasácky a píšou jen <? ?> ne <?php ?> krteczek |
||
Muty Profil |
#7 · Zasláno: 4. 8. 2005, 13:44:14
2Krteczek Moc dik. Ja treba kod zasadne pisu jenom <?php ?> protoze zkracenej zapis jde vypnout tenhle ne
|
||
krteczek Profil |
#8 · Zasláno: 4. 8. 2005, 18:28:11
ale má to problém, pokud mezi tímto použiješ html tagy nebo < > atd tak ty už na entity nepřevádí, . aby to fungovalo spolehlivě musíš místo <?php ?>najít jiné uvození kodu třeba to zminované [***]<?php kod;?>[/***] a mezitím vše převést na entity
krteczek |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0