Autor Zpráva
Šimonik
Profil *
Může mi někdo objasnit, když použiji následující kod, tak se zobrazí čeština v admineru (php.vrana.cz) v pořádku, ale nejde výhledávat česky? Když zadám autor a hodnotu 'ČPBBT tak ji nenalezne.
Díky

SET NAMES utf8;
SET foreign_key_checks = 0;
SET time_zone = 'SYSTEM';

DROP TABLE IF EXISTS `komentare`;
CREATE TABLE `komentare` (
`id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`rodic` int(10) unsigned NOT NULL,
`autor` varchar(45) collate cp1250_czech_cs NOT NULL default '',
`datum` varchar(50) collate cp1250_czech_cs NOT NULL default '',
`obsah` text collate cp1250_czech_cs NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=38 DEFAULT CHARSET=cp1250 COLLATE=cp1250_czech_cs;

INSERT INTO `komentare` (`id`, `rodic`, `autor`, `datum`, `obsah`) VALUES
('1', '163', 'ČPBBT', '09-04-2009 20:31:25', 'Jsem nemocný, nejedu. Ach, jak já trpím :-)'),
('2', '87', 'Thomys', '11-04-2009 22:42:42', 'Hmm...tak trasa Elite vypadá hodně zajímavě...:) ale bude to fuška:)'),
('3', '171', 'ČPBBT', '22-04-2009 21:02:16', 'Tak to zkusím taky. Poede i nějaký nezávodní typ?'),
('4', '171', 'Roman', '23-04-2009 18:53:07', 'S radostí vnímám krátkodobou \"migraci\" kolo-běžkařů do \"mých\" cykloterénů, GT BS vřele doporučuji, někdy by se dala projet i celá 71 km verze, ten chlapec Aleš \"Šela\" Procházka to měl mooooc pěkně vymyšlené. škoda je, že už je to historie... Obzvláště hřeben Vizovických vrchů je skvostný... Přeji příjemnou vyjížďku, bohužel jsem pryč, jinak bych neváhal ani vteřinu.'),
('5', '87', 'borecek', '25-04-2009 09:24:45', 'do kolika let se muze jet trasa junior'),
('6', '87', 'Josef', '27-04-2009 11:59:11', 'trasu Junior jede mládež do 15 let (včetně) + kategorie Tandem - rodiče s dětmi'),
('7', '176', 'Toni', '30-04-2009 09:24:23', 'Tolik zajímavých tipů na výlety tady čtu, kdy já to budu jezdit? Zítra snad na kole vyrazím po trase kotáry túr a ve vašem protisměru sjedu úsek Pod Slavickým kopcem-Doubrava. Ať se daří na Šele!!'),
('8', '47', 'mikyz', '30-04-2009 10:09:16', 'Objevil jsem vynikající stránky zasvěcené Rumunsku. Na stránkách <a href=\"http://www.dovolenarumunsko.cz/\">dovolenarumunsko.cz</a> se nachází ucelené všeobecné informace o Rumunsku, Informace pro cestování, dovolená, rady, tipy, Banát, Retezat, Sianaia, Hunedoara, Transilvania, Černé moře, delta Dunaje, malované kláštery...'),
('9', '87', 'Josef', '03-05-2009 19:29:12', 'Konečně jsme projeli trasu ELITE, už v konečné podobě, tak jak se pojede na Hradním okruhu, měří necelých 34 km s převýšením 810 m. Úsek mezi Vrběticemi a Bohuslavicemi by jsme ctěli v průběhu tohoto týdne aspoň častečně označit, aby jste mohli už naplno trénovat. '),
('10', '174', 'Toni', '04-05-2009 09:42:01', 'Tak si říkám, že zdejšímu regionu by slušela klasická padesátka nebo šedesátka, když už se Bike Sabath nejezdí. Kdyby spojil síly Brumov se Slavičínem, tak třeba tahle trasa jako závod s 1-2 občerstvovačkami by byla docela výzva http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=WUGjloW4FM.JPG'),
('11', '174', 'Roman', '04-05-2009 12:34:34', 'Myšlenka je to zajímavá, na druhou stranu, těžko soudit, zda vůbec naplnitelná??? Co se týče vedení trasy, tak bych si dokázal představit i odlišné vedení za účelem atraktivnosti a členitosti trati - například úsek Vrbětice-Haluzice je v některých částech zpravidla v tragickém stavu, totéž platí o trase Petrůvka - Rudimov a dále o úseku od Ploštin až do Hostětína. Ale třeba někdy vstane z mrtvých nějaký pohrobek legendy BT Bike Sabath :-)'),
('12', '174', 'Toni', '06-05-2009 12:43:15', 'Je otázka, jak se chtějí zdejší mtb závody profilovat. Zorganizovat mtb šedesátku je jiný oříšek a je otázka, zda by závody typu Valašské padesátky s několika stovkami startujících zde byly žádoucí. Myslím, že prodloužená trať HO bude velkým přínosem. V porovnání s Vařákem, Potečí nebo Slavičínem bude zřejmě nejdelší. Mně nezbývá než se těšit, že si ji zajedu příští rok.'),
('13', '5', 'petr', '21-11-2008 16:04:53', 'Škoda že sem tam nebyl'),
('14', '180', 'Lejloň', '12-05-2009 11:46:08', 'Co to zase blábolí ten pisálek? Je to normální? Pořád samá chvála kdečeho, žádná kritika, to je nějaké objektivní a vyvážené informování. Jak může napsat, že bylo hezky, když bylo dusno, slunko pálilo až hanba mluvit. Ostuda!!!'),
('15', '180', 'Josef', '12-05-2009 14:45:44', 'no, nevím kdes byl ty, ale na Kohůtce bylo opravdu velice příjemně '),
('16', '91', 'Ren', '13-05-2009 15:21:55', 'včetně materiálu asi ne, vždyť si vem, kolik jen váží lana (nejmíň 3 kila), myslím, že je tím myšlen jen batoh a to co je v něm při lezení, tedy jídlo, vaření, spacák, bivakovací pytel a hadry, které nemáš na sobě. všechno ostatní používáš, takže je to jaksi samo sebou, že to máš někde na sobě, v ruce, nebo to je zrovna zatlučený nebo zašroubovaný někde ve stěně'),
('17', '180', 'ČPBBT', '15-05-2009 23:15:03', 'Já se taky přidávám ke kritice. Zaútočil na mě zákeřný klíšťák a navíc mě předjížděly ženské :-)'),
('18', '88', 'Krson', '27-05-2009 08:12:51', 'Kdo má zájem napište na e-mail: krson@centrum.cz'),
('19', '182', 'ove.pavel', '27-05-2009 09:06:35', 'Děkuji,všem pořadatelům za perfektní závod.Trať byla srozumitelně vyznačena,mostky za Hložcem opravené a počasí snad ani lepší být nemohlo.Se svým umístěním jsem taky nadmíru spokojený,akorát po průjezdu brodem se vyskytli nečekané technické problémy,které mi naštěstí dovolili dojet docíle.Bylo to praskání v zadním kole,které jsme odstranili rozborkou zadního náboje a jeho důkladným promazáním-ikdyž voda uvnitř nebyla.Ještě jednou vám děkuji a za rok naschledanou.'),
('20', '182', 'Toni', '27-05-2009 13:34:26', 'Jel jste velmi pěkně, pane Pavle. Asi 10 kilometrů jsem vás sledoval z padesátimetrové vzdálenosti (ve stoupáních), ale ne a ne rozdíl vymazat. Díky za hezký závod a příští rok snad opět NA SHLEDANOU.'),
('21', '182', 'Josef', '27-05-2009 21:59:30', 'Diplomy pro letošní ročník Hradního okruhu jsou hotové, můžete tisknout'),
('22', '88', 'Toni', '04-06-2009 14:04:30', 'Několik dní stará zpráva tvrdí, že do závodu už je přihlášeno přes 650 účastníků. Pořadatelé prý očekávají, že na startovní čáře bude přes tisíc lidí.'),
('23', '178', 'Dubinátor', '08-06-2009 20:05:05', 'Tomuto kolu velmi podobný stroj máme ve fotogalerii z naší expedice MonteNegro. Byl zážitek sledovat \"obsluhu\" stroje, jak se klade na lehátko. '),
('24', '157', 'Adam h.', '08-06-2009 22:24:28', 'Jaký je přibližný čas tratě?'),
('25', '157', 'Josef', '09-06-2009 12:05:32', 'čas jsme zatím nikdy neměřili, jezdili jsme to celý den v pohodovém tempu'),
('26', '157', 'venca', '09-06-2009 18:19:36', 'minule byl dojezd myslím kolem 18hod... ale nejsu si jistý'),
('27', '182', 'ČPBBT', '11-06-2009 20:59:38', 'Tepovka ze závodu:\r\nPrůměr 136, Max 162\r\n1. pásmo 22%, 2. pásmo 53%, 3. pásmo 25%'),
('28', '186', 'Toni', '12-06-2009 06:44:48', 'já navštívil Jizerky na kole tohle úterý a celkem fajne poježdění až na ty všudypřítomné panelovky...'),
('29', '190', 'Josef', '12-06-2009 07:14:14', 'Zatím to vypadá, že na tuto akci pojedu sám, takže kdyby se chtěl někdo přidat, klidně může. '),
('30', '186', 'Krson', '12-06-2009 11:39:28', 'Původně jsme chtěli jed závod,ale když jsme zjistili, že skoro vůbec nekopíruje trasu zimní jiz.50,tak jsme radší jeli \"klasiku\".'),
('31', '191', '', '15-06-2009 07:45:19', ''),
('32', '193', 'hečo', '19-06-2009 16:47:56', 'další fotky: http://heckom.rajce.idnes.cz/13.6.2009_-_Brumovsky_IRON_BIKE_2009/'),
('33', '193', 'Toni', '19-06-2009 20:34:27', 'Slovo závod a měření časů je třeba brát s rezervou. Zdaleka ne všichni zajížděli třeba do Klobúk. Letos bylo počasí ideální. Já měl trošku krizi po klobáse a pivku na Kolibě (Královec jsme jako občerstvovačku vynechali) a naopak Vršatec vyjel bez problémů. Možná příště vyměním klobásu za karbošnek a zkusím to dojet \"na krev\" :-)'),
('34', '193', '', '19-06-2009 21:15:02', ' No závodě, je potřeba uvést na pravou míru, že závod je jenom název. Když se totiž řekne závod, každý si představí jak je cyklista vyšpónovaný a šlape do pedálů až vypustí duši. V našem podání
tiso
Profil
Keď už využívaš adminer, tak by si mal aj čítať články na php.vrana.cz, napríklad tento: http://php.vrana.cz/fulltextove-vyhledavani-v-mysql.php
nightfish
Profil
imho máš nepořádek v kódováních

SET NAMES utf8;
„...“
ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=38 DEFAULT CHARSET=cp1250 COLLATE=cp1250_czech_cs;
Šimonik
Profil *
Když to změním, tak na cp1250 tak je tam paskvil. Může to někdo zkusit ve své databázi?

SET NAMES utf8;
SET foreign_key_checks = 0;
SET time_zone = 'SYSTEM';

DROP TABLE IF EXISTS `komentare`;
CREATE TABLE `komentare` (
`id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`rodic` int(10) unsigned NOT NULL,
`autor` varchar(45) collate cp1250_czech_cs NOT NULL default '',
`datum` varchar(50) collate cp1250_czech_cs NOT NULL default '',
`obsah` text collate cp1250_czech_cs NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=38 DEFAULT CHARSET=cp1250 COLLATE=cp1250_czech_cs;

INSERT INTO `komentare` (`id`, `rodic`, `autor`, `datum`, `obsah`) VALUES
('1', '163', 'ČPBBT', '09-04-2009 20:31:25', 'Jsem nemocný, nejedu. Ach, jak já trpím :-)');
AM_
Profil
a nehapruje ti to třeba s kódováním samotného webu? nebo ještě někde? měl bys mít všude stejné kódování, ale to, že databázi máš v CP1250 a přistupuješ přes SET NAMES utf8 zavání průšvihem - sjednoť to a pak teprv hledej, kde je problém
Šimonik
Profil *
Ale i když to udělám takhle :

V fce.php je toto :

if (!@$select = MySQL_Select_Db("clanky-bezky")){
echo "Chyba při výběru databáze! Chvíli vyčkejte a zkuste to znovu.<br>Pokud ani při opakovaném pokusu neuspějete, kontaktujte webmastera.";
die;
}
MYSQL_QUERY(" SET NAMES 'cp1250'");


a pak stránka HTML :

<?include "fce.php"; ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
<title></title>
</head>
<body>
<?
spojeni();
$prikaz="INSERT INTO komentare (rodic,autor,datum,obsah) VALUES ('163','ČPBBT','09-04-2009 20:31:25','Jsem nemocný, nejedu. Ach, jak já trpím :-)')";
@$set = MySQL_Query($prikaz);
if (!$set):
echo mysql_error();
echo "Chyba při ukládání dat do databáze. Kontaktujte prosím webmastera ";
break;
endif;

Tak data jsou v databázi hezly pěkně česky, ale vyhledat autora ČPBBT nelze :-(
Záznam nenalezen. Přestože vlastně je všecho cp1250. I když zobrazím to html v PSPadu, tak je tam 1250.
Tak už fakt nevím.
Kajman_
Profil *
A jak vypadá dotaz, kterým to vyhledáváte?
Šimonik
Profil *
SELECT * FROM `komentare` WHERE `autor` = 'ČPBBT' LIMIT 30 ;
Nevrátí nic.
Kajman_
Profil *
A když si vypíšete autora dle where id=1, tak je diakritika v pořádku?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0