Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Zdravím.
Mám takový problém.
Dlouho jsem hledal jak udělat odkaz ve smyslu index.php?page=stranka.
Pak mi poslal kámoš kod jak to udělat:

<?php
$a = $_GET["page"];
switch ($a):

case "stranka":
echo "zde je stranka";
break;

default:
echo "zde je index.php";
endswitch;
?>

výsledek je index.php?page=stranka.
No ale teď k věci, chtěl bych tento kod nějak "rozvést" aby tam bylo ještě index.php?page=stranka&neco.
Mohli by jste mi poslat příklad jak toho docílím?:) nejlépe vtomhle kodu..
Děkuji.
Giga
Profil *
Je to to isté, čo už tam máš:
<?php 
$a = $_GET["page"]; 
$b = $_GET["neco"];
switch ($a): 

case "stranka": 
echo "zde je stranka"; 
if $b ... // tu si dáš to niečo
break; 

default: 
echo "zde je index.php"; 
endswitch; 
?>
AM_
Profil
zkus nějaký bojový tanec.
Jinými slovy, dokud nevíme, co to má dělat, těžko ti poradíme, jak to udělat. Ty jsi jen napsal, jak chceš, aby vypadala URL.
BuGeR
Profil
Giga
Díky moc, ale boužel nevím jak to udělat místo těch teček :D zkusil sem tam dat echo nebo do různých závorek ale nepomohlo :D
omlouvam se, ale vtomhle plavu.
AM_
no tak chtěl bych aby když dam to index.php?page=stranka&neco tak aby najel nějaky text, v "echo"
M4ni4k
Profil *
já ti teda poradil na icq ... xD tak zkoušej xP
AM_
Profil
<?php 
if (isset($_GET['page'])){ //je predan parametr page?
  $page = preg_replace('/[^a-z0-9]/i', '', $_GET['page']); //ten preg_replace odstrani nezadouci znaky, ochrana proti hackerum
} else {
  $page = 'uvod';
}
if (isset($_GET['menu'])){ //je predan parametr menu?
  $menu = preg_replace('/[^a-z0-9]/i', '', $_GET['page']);
} else {
  $menu = 'hlavni';
}

require 'menus/'.$menu.'.php';
require 'pages/'.$page.'.php';
?>

Tohle je o něco pružnější řešení, než dříve předhozené. Více parametrů v URL se implementuje zcela analogicky stejně, pokud jsi měl problém v tom.
Btw, pokud "v tom plaveš", je lepší si koupit nějakou literaturu nebo si projít na webu seriály pro začátečníky, tak se naučíš programovat 10x rychleji a 10x efektivněji, než se propatlávat různými skripty z fóra a zkoušet, co to možná dělá, a hlavně se při tom nenaučíš spoustu nesmyslů a zlozvyků.
BuGeR
Profil
Hele promiň ale nějak tomu kodu nerozumím :D
nemohl by si mi poslat příklad bez těch přídavku ale jen čistě prostě
index.php?page=stranka&neco a aby vtom bylo třeba echo "neco";
Co se týče te knihy tak si nějakou v nejlbižší době budu kupovat ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: