Autor Zpráva
matesek
Profil
Mohl by mi prosím někdo poradit , jak se dá pomocí PHP odkázat URL z jednoho iframe do druhého ? Chtěl bych mít na základní stránce dva iframe ( jedno menu a druhý jako stránka ) . Když bych v menu odkázal na nějakou stránku , tak bych chtěl , aby se to přesměrovalo a zobrazilo v tom druhem iframe . Bylo mi řečeno , že includování je jednoduchší , ale nedokázal jsem ho zprovoznit v menu , hlásilo to nějaké chyby , tak jsem se rozhol zkusi to přes ifame . Prosím poradí někdo ? Klidně vyzkouším i další způsoby .
Radek9
Profil
<iframe src="menu.html"></iframe>
<iframe src="stranka.html" name="ramecek"></iframe>

menu.html :
<a href="stranka2.html" target="ramecek">stranka2</a>
Joker
Profil
matesek:
V PHP nijak, v PHP se vůbec odkazy nedají dělat. PHP vygeneruje HTML a v HTML se tohle dělá přes atribut target.

S tím includováním: Ano, includování je jednodušší. Při něm se nepoužívají žádné iframe.

ale nedokázal jsem ho zprovoznit v menu , hlásilo to nějaké chyby
S tím bychom tu myslím uměli poradit. Samozřejmě teda ne na základě popisu "hlásilo to nějaké chyby", nejsme telepati.
matesek
Profil
To je to tak jednoduché ? Já tady přemýšlel 10minut a na nic jsem nepřišel . Na jakpsatweb.cz bylo , že target je jen na vyšší okna a né na nížší , tak jsem si myslel , že target nemůže být jiný . Jinak o5 díky :)
matesek
Profil
Joker:
dal jsem si klasicky

<!-- menu -->
<UL id="topMenu">
<li>
<?php including "xxx.php" ?>
</li>
</UL>


a hlásilo to chybu v řádku 1 nebo 4.
Joker
Profil
matesek:
hlásilo to chybu v řádku 1 nebo 4.
Tak aby to nehlásilo chybu, když ta funkce se jmenuje include a ne including.

<ul id="topMenu">
<?php include("menu.php"); ?>
</ul>
matesek
Profil
Joker
To jsem se překlepl tady , ale myslím , že jsem to měl správně , ale jistý si nejsem .
Joker
Profil
Ještě taky mohla být chyba v tom vkládaném souboru. V chybovém hlášení se napíše, v jakém souboru chyba vznikla.
matesek
Profil
Joker
Nepamatuju si který soubor měl chybu , ale musí to být v závorce ? „("menu.php")
mikki
Profil *
Nepamatuju si který soubor měl chybu , ale musí to být v závorce ? „("menu.php")“

nemusí
matesek
Profil
a tsk když mám include menu.php , tak jak si můžu udělat , že když chci přejít na něco menu , tak se mi to objeví pod menu a při přechodu na něco jiného to staré zmizí a objeví se to nové ?
_es
Profil
matesek
ak si můžu udělat , že

Asi by sa ti zišlo si trochu viac pozrieť čo je HTML, čo je CSS, čo je JavaScript a čo je PHP.
matesek
Profil
_es
HTML jsou odkazy a text
PHP jsou databáze
CSS je vzhled
JS jsou pohyblive veci
_es
Profil
matesek
A čo má teda tá tvoja otázka spoločné s PHP?
To vysvetlenie tých pojmov je dosť pozoruhodné.
Radek9
Profil
matesek:
PHP jsou databáze
Nejsou. Databáze jsou SQL. PHP je programovací jazyk, stejně jako JavaScript. A JS taky nejsou jen pohyblivé věci.
že když chci přejít na něco menu , tak se mi to objeví pod menu a při přechodu na něco jiného to staré zmizí
http://firstpage.profitux.cz/?page=web_bez_ramu
lordfrikk
Profil
HTML jsou odkazy a text
PHP jsou databáze
CSS je vzhled
JS jsou pohyblive veci


:D Nezlob se, ale to je jak když děti ve školce popisují co je to auto "dělá to vrum vrum a má to čtyři kola"... Myslím, že potřebuješ solidnější základy, a tím myslím naučit se pořádně HTML před tím než budeš něco patlat v PHP.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: