« 1 2
Autor Zpráva
nightrider
Profil
To byl jenom priklad. Slo by to i nejak tak? Někam dat $more= include'more.php'; a vytáhnout si ho na místě kde potřebuju.
shaggy
Profil
nightrider
A prečo to robiť tak zložito?

Ak je v tom more.php napríklad html kód, tak ho includuj presne tam, kde sa má zobraziť (to ale nie je tvoj prípad).
Ak je v tom more.php nejaká funkcia, premenná a pod. (to je tvoj prípad), tak je úplne jedno, kde ten súbor vložíš. Pokojne ho môžeš includovať na začiatku index.php a s tou funkciou obsah() budeš pracovať tam, kde potrebuješ.

Myslím, že problém bude niekde inde, naozaj by si si mal prečítať základy php, ako sa includuje, prácu s funkciami, s premennými atď. Očividne nechápeš základné princípy práce s php a potom sa čokolvek veľmi ťažko vysvetľuje.
nightrider
Profil
Já si cením každé rady, ale bez urázky tve ne. Koukal jsem se na par temat a jses prudic. Mas v necem pravdu, ale neni nic stoho cos napsal aby jsem sam nevedel.
fuckin
Profil
nightrider
Krom te prace s funkcemi. Nevis co jsou formalni a skutecne parametry a jak se funkce aktivuji. Kdybych mel vic casu tak bych ti ten kod napsal cely ale bohuzel nemam.
nightrider
Profil
Já vim, ze nejsem programatorskej buh :-) Jen se snazim udelat svoji stranecku. Fuckin to je jedno i tak si mi vazne moc pomohl. Jen nechapu jak to dokoncit a to je moje blbost.
shaggy
Profil
nightrider
Nie som prudič, ale mám jednu "zlú" vlastnosť - nedokážem klamať. A platí to aj v osobnom živote - hovorím ľuďom čo si myslím (vrátane šéfa, napríklad). Ale už som si zvykol, že ľudia neradi počúvajú pravdu, hlavne keď je pre nich nepríjemná a nemám ti to za zlé ;-)

A keby si sa zamyslel nad tým, čo som ti napísal, tak by si možno pochopil, že chyba nie je ani tak v tom includovaní, ale v niečom inom.
nightrider
Profil
ja nemam nic proti kritice :-) a vim, ze chyba je ve mne, ale tyhle fakta mi nejak nepomuzou vytvorit to co potrebuju.
Muže mi prosím někdo napsat jen kousek toho aby mi to fungovalo? Vim, ze toho chci uz moc, ale jinak se neodpichnu :-(
watchick
Profil
Ahoj, neprocital jsem thread uplne cely, nicmene jsem se obcas nekde pobavil a nakonec preklikl na posledni stranku...
$more = include('more.php');

nic takoveho nejde, moc jsem nepochopil co obecne ma byt v te more.php, ale obecne musis pochopit, ze kdyz neco includujes, tak se to tam prostě natvrdo vsadi do stránky. Pokud máš v tom more.php jen php příkazy a nic to nevypisuje, tak je úplně jedno kde to máš... a pokud ti to vypisuje například nějaká data, tak to prostě vložíš na to místo kde to chceš mít, popřípadě budeš mít nějakou stránku, která ti to vygeneruje, a ty si pro jiz vygenerovany html "dojdes" na nejakou adresu. Mno a v pripadě prasárny největší by to šlo asi udělat ještě tak že bys v tom more.php měl php kód ale v textove formě, ten text bys nahrál a udelal eval(); ale to nedělej :)
nightrider
Profil
include v promenny jsem uz nekde videl resit,ale nemuzu to reseni najit. Tak zase resim function ktery funguje jen mi nic nechce vypsat. Nevim jak na to a jsem rad, ze jsem Vas pobavil
fuckin
Profil
include je procedura, tedy podprogram ktery nevraci zadnou hodnotu, proto je blbost prirazovat to do promenne.

Nejlepsi bude kdyz ten obsah z te funkce vyhodis a das ho akorat tam kde aktivujes funkci obsah(), jde videt ze s php bojujes takze prvni radsi prostuduj zaklady funkci a pote je muzes zacit pouzivat. Nikoli naopak!
nightrider
Profil
a nevite o nejakym sikovnym manualu na to co potrebuju? Děkuju Vám všem. Našel jsem celkem slušnej manual, tak snad to zvladnu.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.