Autor Zpráva
xpt26
Profil *
tož hoš mám skript

if ($_GET['akce']=="clanek&".$_GET['id']."") 


ale když dam index.php?akce=clanek&id= tak to funguje když přidám jakýkoliv ID tak ne
tiso
Profil
xpt26: a čo chceš vlastne dosiahnuť?
Radek9
Profil
Nevím tedy jaký to má přesně význam, ale mělo by to být takto:
if($_GET['akce']=="clanek"){
if($_GET['id']=="24686"){ echo "24686"; }
elseif($_GET['id']=="46557"){ echo "46557"; }
else{ echo "54664"; }
}
xpt26
Profil *
malá chybka se vloudila
else if ($_GET['akce']=="clanek".$_GET['id']."") 


jde mi o to aby se includovala stránka která načítá z databáze články ale chci aby to bylo "v jedný stránce" abych nemusel mít vzhledově 2 stejné stránky

tedy abych prvním parametrem $_GET['akce' vybral php soubor který vybírá článek z DB a $_GET['id'] hned za tím vybral už i ID daného članku
tiso
Profil
xpt26: čítal som to 3x, stále nerozumiem čo chceš...
xpt26
Profil *
tiso: dělám redakčák a chi dosáhnout toho aby když dám adresu abych se dostal přímo na článek ne na soubor kde pak musím určit id článku

prostě chci něco jako index.ph?akce=clanek#id=[id článku]

prostě první je soubor který se připojí k DB a podle ID ti vyhodí článek ale to bych musel přejít na adresu soubor.php?id=[id článku] ale tím bych musel mít 2. vzhledově stejné soubory a to se mi moc nelíbí
tiso
Profil
xpt26: ja sa vzdávam...
shaggy
Profil
Správny tvar adresy je:
index.php?akce=clanek&id=[id článku]


A potom si v index.php iba zistíš, či
$_GET['akce'] = clanek
a ak áno, vypíšeš článok z db, ktorého id = $_GET['id'].

Pochopil?
xpt26
Profil *
pochopil ale jak to napsat :D to bude horší
snad to nějak zvládnu...
xpt26
Profil *
ACH mám to!

Moc děkuju !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: