Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hava Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 8. 2009, 08:14:54
Ahoj, mam tabulku zapasu, kterou mam rozdelenou na kola, v kazdem kole se hraje 5 zapasu. Potreboval bych poradit jak mam udelat dotaz na databazi aby se mi zobrazilo 1.kolo s temi peti zapasy a pak nasledujici kola s prirazenymi zapasy. Kazdy zapas mam ulozeny jako novy radek v tabulce s tim ze ma sloupec s danym kolem.
Takto mi to sice vypise to co chci ale jenom pro prvni kolo: $query = "SELECT * FROM zapasy where kolo='1.Kolo'"; $kolo1 = mysql_query($query, $link) or die("SQL dotaz neni mozno provézt"); echo "<table> <tr> <td colspan='6' class='kolo'>1.Kolo</td> </tr> </table>"; while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($kolo1)) { echo "<table> <tr> <td class='cislo_zapasu'>".$zaznam['cislo']."</td> <td class='datum'>".$zaznam['datum']."</td> <td class='domaci'>".$zaznam['domaci']."</td> <td class='hoste'>".$zaznam['hoste']."</td> <td class='vysledek'>".$zaznam['vysledek']."</td> </tr> </table>"; } A ja bych potreboval takto vypsat vsechny kolo. Kdyz zrusim podminku where kolo='1.Kolo' Nevite nekdo jak na to prosim? |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 6. 8. 2009, 08:38:56
$query = "SELECT * FROM zapay ORDER BY kolo"; a stĺpec kolo by mal byť typu int a ukladaj tam iba číslo. |
||
Hava Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 8. 2009, 08:50:41
Takto mi to sice vypise vse ale ja bych jeste potreboval pred kazdym nasledujicim kolem mit nadpis o jake kolo se jedna, ale takle se mi nadpis zobrauje pred kazdym zapasem, ale jak mam udelat aby se ukazal jenom pred tim prislusnym kolem?
$query = "SELECT * FROM zapasy order by kolo"; $kolo1 = mysql_query($query, $link) or die("SQL dotaz neni mozno provézt"); while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($kolo1)) { echo "<table> <tr> <td colspan='6' class='kolo'>".$zaznam['kolo'].".Kolo</td> </tr> <tr> <td class='cislo_zapasu'>".$zaznam['cislo']."</td> <td class='datum'>".$zaznam['datum']."</td> <td class='domaci'>".$zaznam['domaci']."</td> <td class='hoste'>".$zaznam['hoste']."</td> <td class='vysledek'>".$zaznam['vysledek']."</td> </tr> </table>"; } |
||
Hava Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 8. 2009, 09:39:18
To tam musim pridat nejaky cyklus aby se mi nazev kola zobrazil tak jak chci a nebo to lze pouze nejakym dotazem?
|
||
tiso Profil |
#5 · Zasláno: 6. 8. 2009, 09:46:04
Hava: už som to tu písal viackrát, schematicky takto:
$kolo=0; while(...){ if($kolo != $zaznam['kolo']){ //tu vypis kolo $kolo=$zaznam['kolo'] } //tu vypis zapas } |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0