21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
RomanovicP
Profil
Mám jeden malý problém. Podle návodu jsem si vytvořil databázi a udělal jsem si formulář na zadávání informací. To je jedna stránka. Na druhé jsem dal příkaz, aby se mi ty informace objevily v tabulce. Ale ty informace jsou všechny v jednom řádku, místo toho, aby byly ve více řádcích podle sloupců.
Stránka s tabulkou. (Udaje jsou smyšlené, tabulka slouží jen pro procvičení.)

Tady je PHP kód, který jsem použil:

<?php
$id_spojeni = mysql_connect('místo','jméno','heslo');
if (!$id_spojeni)
die('Spojení s MySQL databází se nezdařilo.');

$vysledek_vybrani = mysql_select_db('název_databáze',$id_spojeni);
if (!$vysledek_vybrani)
die('Databázi se nám nepodařilo vybrat.');

$id_vysledku = mysql_query('SELECT * FROM Osoby',$id_spojeni);
if (!$id_vysledku)
die('Nepodařilo se nám poslat SQL dotaz do databáze.');
?>
<table border="1">
<tr>
<th>Jméno</th>
<th>Rodné číslo</th>
<th>Adresa</th>
<th>Telefon</th>
</tr>
<?php
while($radek = mysql_fetch_row($id_vysledku))
{
for ($i=0; $i<4; ++$i)
echo '<td>', $radek[$i], '</td>';
}
?>
</table>
<?php
mysql_close($id_spojeni);
?>


Poradí mi někdo, jak dat ty informace do více řádků?

Předem děkuji.

P.S.: Ještě by mě zajímalo, jak jdou změnit ty nevyplněné místa např. pomlčkami. Vím, že se to asi dělá v SQL, ale nevím jak a kde.
Hugo
Profil
Chybu mas v teto casti

<?php

while($radek = mysql_fetch_row($id_vysledku))

{
<tr>
for ($i=0; $i<4; ++$i)

echo '<td>', $radek[$i], '</td>';
</tr>
}

?>
Hugo
Profil
Ty prazdne pole muzes zaplnit treba takto
echo '<td>';
echo ($radek[$i] == '') ? '-' : $radek[$i];
echo '</td>';

Otestujes jestli je promenna prazdna, pokud ano, tak vypises pomlcku, jinak vypisujes obsah promenne.
RomanovicP
Profil
Dik. Pomohlo mi to. Je to lehký a přesto mě to nenapadlo. :-)
Člověk se pořád učí. :-)
Zelo
Profil *
Chci se zeptat v čem může být chyba když mám v databázi tabulku a chci vyvolávat výsledky podle hesla asi takto:

select * from 'nejaka_tabulka' where heslo=password('heslo');

vyhodí to jen že je tam nic takového není resp 'empty' a pokud tam zadám heslo v zakodovaném tvaru tak je vše ok ale to je trochu
k ničemu.....

dík předem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0