Autor Zpráva
slovakCZ
Profil
Dobry den, mam tady problem se kterym si bohuzel nevim rady.. mam prihlasovani na stranku resene pomoci databaze:
login a heslo (md5).. na prihlasovaci strance uzivatel zada login a heslo a je presmerovan na stranku: zpracuj.php kde se zpracuji udaje ktere zadal nasledovne:
<?php 
ob_start();
session_start(); 
if(isset($_POST['jmeno'])){
	require 'inc/db.php';
	    $name = $_POST['jmeno'];
	    $pass = md5($_POST['heslo']);
		  $query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatele` WHERE `jmeno` = '$name' and `heslo` = '$pass'") or die (mysql_error());
			$Vysledek = mysql_fetch_array($query);
				$Vysledek['jmeno']; 
				if($Vysledek['jmeno']){ 
					$_SESSION['prihlasen'] = 1;
					$_SESSION['login'] = $Vysledek['jmeno'];
					$_SESSION['UserId'] = $Vysledek['id'];
					$presmeruj="index.php?prispevky=uvodni-strana&vyber-stranu=1"; 
					header("location: $presmeruj");
				}else{
					$neprihlasen="neprihlasen.php";
					header("location: $neprihlasen");
				}
		mysql_free_result($query);
}else{
}
ob_end_flush();
?>


jak vidite pri uspesnem prihlaseni je uzivatel presmerovan na index.php?prisp.......... (to uz neni podstatne). Co je ale podstatne je to, ze na strance index.php zjistuju pomoci sessions zda je uzivatel prihlasen, kdyz ne obsah se mu nezobrazi, kdyz ano tak zobrazi.. a to nasledovne:
<?php
session_start();
?>
<?php
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
	echo "<h1>Bohuzel nejste prihlasen.";
	exit;
}
?>
a zde je uz kod cele stranky... v pripade uspesneho prihlaseni se zobrazi :o)...


Problem s prihlasovanim mi nastava kdyz vyplnim uz. jmeno, heslo a kliknu na PRIHLASIT.. v tom momentu jsem presmerovan na zpracuj.php a odtud na index.php a vypise mi to nasledujici chybu:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/var/lib/php5/sess_53893c675de67152fc54d325160daba2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/web5/studio-mystery.cz/test.studio-mystery.cz/admin/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/web5/studio-mystery.cz/test.studio-mystery.cz/admin/index.php:2) in /var/www/web5/studio-mystery.cz/test.studio-mystery.cz/admin/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/web5/studio-mystery.cz/test.studio-mystery.cz/admin/index.php:2) in /var/www/web5/studio-mystery.cz/test.studio-mystery.cz/admin/index.php on line 2
Bohuzel nejste prihlasen.
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_53893c675de67152fc54d325160daba2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (0;660;/var/lib/php5) in Unknown on line 0

nevite nekdo v cem muze byt problem?? hostuju u gigaserver
Nox
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=2111
Joker
Profil
Permission denied - skript asi nemá práva pro zápis do daného souboru.

Please verify that the current setting of session.save_path is correct
= Ověřte, že nastavení sesssion.save_path je správné.

Ty ostatní hlášky jsou už jenom následky téhle chyby
slovakCZ
Profil
zmenil jsem indexu.php prava na 777 a uz to jde... vypada to ze to bylo tim.. sice to moc nechapu, pac takovy problem jsem nikdy nemel ael hlavne ze je vyreseno

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: