Autor Zpráva
Jack06
Profil
Dobrý den mám problém se strtotime.. u starších dat mi to nevypíše čas....

	
<?php
        print "day: $_POST[day]<br />";
	print "month: $_POST[month]<br />";
	print "year: $_POST[year]<br />";
	print "Strtorime: ".strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
?>


výsledek:

day: 14
month: 8
year: 1900
Strtorime:


Nevytvoří to nic.. původně jsem to měl:

strtotime("{$_POST['day']}.{$_POST['month']}.{$_POST['year']}");

ale výsledek stejný. :-(
Alphard
Profil
Funkce strtotime() vrací timestamp, což je počet sekund od 1. 1. 1970. Takže rok 1900 je problém.
Jack06
Profil
Alphard
Okey... chci k registraci uživatelů přidávat čas registrace, kdy se narodily, a pak když si budou psát v místnosti, tak čas kdy vstoupily do místnosti a jak dlouho nemluvili? V jakém tvaru by to bylo tedy nejlepší psát??

Děkuji
Alphard
Profil
Datum narození ukládejte do databáze jako date. Pro zbytek bude fungovat timestamp. Já bych sice asi použil datetime, je to rozhodnutí každého programátora.

Upřesňuji, že date datetime jsou časové typy sloupců v databázi.
AM_
Profil
výhoda datového typu DATETIME je v tom, že s ním jako s datem lze pracovat už na straně databáze a provádět na něm určité funkce, a nakonec ho vyzvedávat pomocí UNIX_TIMESTAMP(sloupec) nebo jej třeba pomocí DATE_FORMAT rovnou v SQL dotazu zformátovat do konečné podoby. Ukládání jako INT je řekl bych spíš nemoc začátečníků, kteří se naučí pracovat s INT a VARCHAR (větší experti jen s VARCHAR) a cpou do nich všechno.
Jack06
Profil
Takže doporučujete používat datetime a pracovat s časem zrovna v databázi..?
AM_
Profil
Doporučuji určitě používat datetime. Co se týče práce v databázi, ono to vždycky tak nějak vyplyne, kde se co zpracuje: např. zformátování datetime do žádaného formátu je určitě výhodnější na straně databáze, protože výchozí formát většinou není žádoucí, ale na druhou stranu některé výpočty je prakticky nemožné nebo by bylo zbytečné složité dělat na straně databáze - např. výpočty prováděné cyklem.
Jack06
Profil
AM_
Jo fajn mě jde hlavně o to, abych mohl pak pracovat s těma daty jako například výpočet věku z toho uloženého formátu a tak. :-)

Takže data ukládat do DB v datetime a pak pracovat podle použítí. Okey díky moc. myslím že můžete lock thx
AM_
Profil
Jack06
myslím že můžete lock thx
lock můžeš ty jako autor tématu :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.