Autor Zpráva
Daemonic
Profil
Chci se zeptat, jestli někdo nezná způsob, jak odeslat data z formuláře jako celek tzn., jestli se dá nějak naformátovat vzhled toho php skript pomocí CSS a odeslat pak data z něj na ten cílovej mail v té podobě, jak vypadá stránka formuláře.
Werewolf
Profil
Samozřejmě. Připrav si šablonu a potom do ní dosaď hodnoty $_POSTů z formuláře. Asi takto:

$str = '
<table width="50%">
<tr>
  <th>Jméno:</th>
  <td>'.$_POST['name'].'</td>
</tr>
<tr>
  <th>Obsah mailu:</th>
  <td>'.$_POST['content'].'</td>
</tr>
</table>
';
Daemonic
Profil
Díky ale tohle je koukám HMTL, ale jde to formátovat i s externím CSS? myslím tím odeslat ten formulář nahraný do php skriptu společně s tím příslušným ext. CSS. Nebo je nutný to CSS definovat lokálně přímo ve skriptu pomocí tagu <style>?
AM_
Profil
Řeší se to tak, že se mail pošle s HTML přílohou nebo s content-type:text/html a samotným HTML obsahem. V prvním případě by asi šlo dát stylopis zvlášť do souboru, ale nevím, jestli by to mělo nějaký smysl, dal bych to raději do jednoho souboru. Ve druhém případě už by to ani jinak nešlo.

Technické poznámky:
-CSS slouží k formátování (X)HTML, nemůžeš s ním formátovat jen tak prostý text
-PHP skript je obslužný program na serveru, který uživatel vůbec nevidí, takže ten už tuplem nemůžeš formátovat CSS
Daemonic
Profil
Já vim, že prostej text nejde pomocí CSS. Myslel ty HTML části v tom PHP skriptu. A můžete my dát příklad jak by to bylo kdybych to chtěl odeslat zvlášť HMTL obsah s
externí CSS?.
Werewolf
Profil
Daemonic:
Externí CSS ne. Budeš muset ten stylopisnapsat do <style>.
daemoniccz
Profil
to AM_:
A tu html přílohu(resp. ten soubor kde je ta požadovaná html šablona tý stránky) přidám pomocí include()?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: