Autor Zpráva
Luksa
Profil *
Jak vyřešit tento problém? Klasicky jako s ukládáním textu? A jak by měla vypadat struktuta tabulky?

Děkuji moc
Aesir
Profil
Luksa:

Klasicky jako s ukládáním textu?
Ano.

A jak by měla vypadat struktuta tabulky?
Pro samotná obrázková data použijte sloupec typu blob.

Samostatnou otázkou zůstává, zda by se tomu nedalo vyhnout.
Alphard
Profil
Luksa:
Klasicky jako s ukládáním textu?
Ano, jenom je třeba zvolit vhodný datový typ sloupce.

A jak by měla vypadat struktuta tabulky?
To záleží na kontextu a vztahu mezi daty, ne na datech samotných.

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=420

// Tak tohle je hodně pozdě.
Luksa
Profil *
A neni tedy lepsi do databaze ukladat jen cestu na serveru? V tabulce by byl sloupec cesta (a v nem napr. www.example.com/pictures/obr1.jpg) a pote nacteni teto cesty do promenne a vypis teto promenne v tagu IMG?
Aesir
Profil
Luksa:
A neni tedy lepsi do databaze ukladat jen cestu na serveru?

Pokud vysloveně nepotřebujete k něčemu ukládat přímo syrová data obrázku, tak je toto určitě lepší volba.
Luksa
Profil *
Aesir
Diky
Alphard
Profil
Luksa:
A neni tedy lepsi do databaze ukladat jen cestu na serveru?
Myslím, že ano, odpovídal jsem na otázku :-)

U mé fotogalerie třeba ukládám do databázové tabulky potřebné informace o obrázku (id, jméno, popisek, typ, zařazení, datum vložení, ...). Id mám jako auto_increment a zároveň ho používám jako název obrázku. Adresu pak vytáhnu pomocí concat(id, '.', typ) nazev.
Jedivá nevýhoda, na kterou jsem při návrhu trochu pozapomněl je, že se mi teď v jednom adresáři nahromadilo moc souborů (je to pomalejší a při určitém množství to filesystem asi přestane zvládat) a vzhledem k tomu, že na ně existuje hodně odkazů, je problém to změnit. Předtím vás varuji předem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: