Autor Zpráva
phantomas
Profil *
Dobry den, na strance mam formular kde muze uzivatel na server poslat obrazek..
kdybych ho chtel ulozit do databaze tak ho zrejme muzu pres fopen otevrit a jeho binarni obsah ulozit do mysql..
jenze ja obrazku upravuju jeste velikost a tento novy obrazek je ulozen v pameti, kdyz si ale vypisu
echo $obrazek;
tak mi to napise
resource id #5
.. takze me napada ze bych tento obrazek v pameti ulozil treba do nejake slozky a do mysql vlozil jenom cestu k nemu (to ale nechci) a nebo ho ulozil do nejake slozky a pak ho pres fopen otevrel a binarni obsah nahral do mysql a ze slozky ho smazal (to mi ale pride neefektivni).. proto bych se rad zeptal jestli je (a jak) mozne vlozit obrazek z pameti primo do databaze.

obrazku menim velikost dle php napovedy takto:
$image_p = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);


dekuji :)
phantomas
Profil *
Jeste tou prvni variantou ze bych obrazek rovnou ulozil do databaze bez toho abych ho upravoval jsem myslel ze slozky docasnych souboru "temporary files" a promenou
$obrazek
jsem mel namysli promenou
$image_p
kterou pouzivam dle napovedy jak sem psal xD
Alphard
Profil
Nejsem si jist, jestli je tohle proveditelné. V paměti se nenachází obrázek jako soubor, ale jeho pracovní verze vytvořená GD knihovnou. Zobrazitelný obrázek vzniká teprve po využití funkcí jako imagejpeg(), imagepng() atd.
Možná by mohlo fungovat použít některou se zmíněných funkcí pro výstup obrázku do prohlížeče, ale zachytit ho v bufferu a hodit do databáze.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: