Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petre Profil * |
Ahoj, zkousel jsem tento skript na upload souboru, zda se, ze vsechno probehne v poradku (vypise se hlaska, ze soubor je uploadovan), ale slozka data, do ktere se maji soubory ukladat je prazdna...
Nevite cim to je? Moderátor DoubleThink: Tento postup nedoporučuji používat.
<HTML> <HEAD><TITLE>Upload</TITLE></HEAD> <BODY> <?php if ($akce == "Upload") { if (($soubor_type == "text/plain" or $soubor_type=="text/html") and (is_uploaded_file($soubor))) { if (copy ($soubor, "data/$soubor_name")) { print "Soubor $soubor_name o velikosti $soubor_size bajtů byl úspěšně uploadnut na server<BR>"; mail ("email@seznam.cz", "Upload souboru $soubor_name", "Na server byl nahrán soubor /data/$soubor_name\n","From: email@seznam\nX-web: http://www.example.com/upload/upload.php"); } else { print "Při nahrávání souboru došlo k chybě!<BR>"; } } } ?> <HR SIZE=1 NOSHADE> Zadejte jméno souboru: <FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data"> <INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="30"> <INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Upload"> </FORM> </BODY> </HTML> |
||
Petre Profil * |
#2 · Zasláno: 20. 8. 2009, 14:50:23
EDIT:
Tak soubory tam jsou, ale v TC se mi nezobrazi, tudiz je ani nemuzu smazat. Jak to vyresit? |
||
Fergi Profil |
#3 · Zasláno: 20. 8. 2009, 15:58:01
zkus aktualizovat (ctrl + r), v tc se ti novy soubory objevi az po aktualizaci nebo reconnectu
|
||
Aichi Profil |
#4 · Zasláno: 20. 8. 2009, 17:05:02
standardní hostingy jsou hodne spatne nastaveny a PHP bezi pod jinym userem nez se tam logujes pres ftp, takze nemas casto ani pravo s nimi manipulovat, pak ti nezbyva je smazat zas pres skript, nebo misto toho copy pouzit ftp funkce z php
|
||
Petre Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 8. 2009, 17:47:33
Diky za rady
A jeste mam jednu otazku: Pokud budu chtit uploadovat obrazky, tak co v kodu zmenit? Zkousel jsem $soubor_type == "jpg" ale to nefungovalo... |
||
kubat Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 8. 2009, 17:51:01
myslím něco z image/jpg nějak tak ;)
|
||
kubat Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 8. 2009, 17:52:17
nebo tak :) image/jpeg
|
||
DoubleThink Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 8. 2009, 21:18:59
Petre
Tvůj kód je dost zastaralý a na standardně nastavených serverech nebude fungovat. Viz raději PHP: Handling file uploads. |
||
Petre Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 8. 2009, 17:29:38
Pravda, na jinem serveru tento kod nefunguje...
Mohl byste mi sem nekdo prosim vlozit jednoduchy kod na upload souboru (txt,jpg) na server? Dekuji mnohokrat |
||
DoubleThink Profil * |
#10 · Zasláno: 22. 8. 2009, 20:12:00
Na zmíněném odkazu máš funkčních příkladů habaděj.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0