Autor Zpráva
aha
Profil
Ahoj,
pořebuji poradit. Napsal jsem si php skript pro nahrávání obrázků z počítače (uživatele) a skript pro kontrolu a zobrazení obrázku. Na lokále mi to nefunguje i když do src se mi vypíše správná cesta:
<img src="C:/VertrigoServ/Apache/test/obrazky/langer.jpg" align="left">


Pokud na ní kliknu při zobrazení zdrojového kódu stránky (skriptu), objeví se hláška:
Firefox nemůže otevřít tuto adresu, neboť protokolu (c) není přiřazen žádný program.

Pokud tu adresu vložím do prohlížeče přímo, pak obrázek bez problému zobrazí.
Ví někdo co s tím?
Předem dík
Radek9
Profil
Zadej před to ještě file:///
Miloš
Profil
je-li to na lokálu a chceš-li se odkazovat absolutní cestou na jméno disku, zkus smaženou rybu:
<img src="file://c:/VertrigoServ/Apache/test/obrazky/langer.jpg">

Mimochodem proč radši nepoužiješ relativní adresu?
Miloš
Profil
Radek9:
Nepředbíhej, jóóóó!
Mimochodem – filé má za sebou tři lomítka? Ve FF (jinde jsem nezkoušel) to funguje jak se dvěma, tak se třema. Co je správně? Že by obojí?
Radek9
Profil
Miloš:
Právě že nevím. FF i IE mi to vždy převede v adresním řádku na 3, tak jsem radši napsal 3...

Nepředbíhej, jóóóó!
A proč ne? :D
Bubák
Profil
Fungují všechny tři možnosti:
<img src="file://localhost/C:/cesta/sample.png">
<br>
<img src="file:///C:/cesta/sample.png">
<br>
<img src="file:/C:/cesta/sample.png">
Miloš
Profil
Radek9
FF i IE mi to vždy převede v adresním řádku na 3
Pravdu díž.
aha
Profil
Skript pro kontrolu mi vyhodí tento kód:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">

<head>
<title>Zde je Váš obrázek</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css">
/* <![CDATA[ */
/* ]]> */
</style>

</head>
<body>
<h1>Takže:</h1>

<p>Zde je obrázek, který jste právě odeslali na náš server:</p>
<img src="file:///C:/VertrigoServ/Apache/test/obrazky/langer.jpg" align="left">
<strong></strong>
Tento obrázek má formát: .<br />
Jeho šířka a výška:600x338.<br />
Byl přijat:2009-08-22
</body>
</html>

Obrázek se přesto nezobrazí. Jeho parametry se načtou správně.
Bubák
Profil
Aha, uvědomil jsem si, že stránku zobraruješ protokolem HTTP. Proto se ti na ni obrázek vložený pseodoprotokolem FILE nezobrazí, jde o bezpečnostní opatření.

Pořád mi uniká, proč odkazuješ na disk.
Miloš
Profil
aha
Přesně jak píše Bubák – „Pořád mi uniká, proč odkazuješ na disk.“ – mně taky.
Budˇ (jak píšu výše) použij relativní adresu, nebo hťťp://localhost/blablabla
Radek9
Profil
Miloš:
Pravdu díž.
Ach ta čeština... :D

Bubák:
Pořád mi uniká, proč odkazuješ na disk.
Tak já se přidám... mně taky :D
Miloš
Profil
Radek9
Ach ta čeština... :D
Prav dudím.
aha
Profil
Bubák, Miloš,
pravdu jste děli. Bylo to v tom http.
Dík
szs
Profil *
takže jakže? použil jsi nakonec localhost? Já že mám stejný problém :( dik
aha
Profil
SZS,
ano, localhost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: