Autor Zpráva
Chodec
Profil
Ahoj

1. Nainstaloval jsem si doma PHP 5.3 a od té doby mě vždy Apache spadne když použiji ve scriptu příkaz MySQL_Close (); Pokud ho nepoužiji, vše běží v pořádku. Nevíte, co může být špatně?

2. Mám nainstalovanou verzi PHP Thread Safe. Pokud se pokusím stejným způsobem nainstalovat Non Thread Safe, Apache nahlásí chybu a nespustí se. Nevíte, jakým způsobem ji nainstalovat?

Děkuji.
Khu
Profil *
1) Co takhle zaslat log?
2) Co takhle říct nám, co je to za chybu?
Chodec
Profil
Chyba je klasické alert () okno se zprávou "The Requested operation has failed", takže se vlastně Apache ani nespustí, aby zapsal do logu.
Alphard
Profil
Chodec:
Myslím, že jsem o tom četl nějaké reporty bugů. Jestli si vzpomínám, tak tohle fungovalo.

$db = mysql_connect("...", "...", "...");
mysql_close($db);
Chodec
Profil
Díky, navedl jsi mě správným směrem. V předchozích verzích totiž funkce MySQL_Close () nevyžadovala "resource $link_identifier", tak jsme jsem tam ho nepožíval. Ale od verze PHP 5.3 už je asi potřeba, takže jsem ho tam použil a už to jede.

Tak, a teď ještě vyřešit instalaci Non Thread Safe PHP, a je to.
Mastodont
Profil
Chodec
Máš nějaký důvod, proč používat mysql namísto mysqli ?
Chodec
Profil
Někde jsem četl, že je to rychlejší, tak jsem to chtěl zkusit. Myslíš, že to tedy nemám řešit?
warman
Profil
tusim ze mysqli je rychlejsi jak mysql...
Mastodont
Profil
Chodec
To "i" na konci "mysqli" znamená "improved" neboli "vylepšené" :) Dnes je mysql už opravdu historická záležitost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0