Autor Zpráva
Medvídek
Profil
Mam problém s generováním javascriptu v php.
Vše bylo v pohodě do doby, než jsem vložil kod na vkladani flashového přehrávače. Bohužel netuším, co by tam mohlo být za chybu. Nemohli byste se na to někdo kouknout, jestli tam není nějaká syntaktická chyba ?

<?php
header("Content-Type:text/javascript");
echo "document.write('";
echo '<div id="dn_obal">';
if(!isset($_GET["pocet"])){ $pocet=5; }
else { $pocet=$_GET["pocet"]; }
$vyber_posledni=mysql_query("SELECT * FROM `archiv` WHERE `neukazuj` = 0  ORDER BY `id` DESC LIMIT $pocet "); 
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vyber_posledni)):
echo '<div id="dn_singl">';
echo '<img src="'.$zaznam["cover"].'" id="dn_cover" alt="cover">';
echo '<h6>'.$zaznam["nazev"].'</h6>';
?>
<!-- FLASH PREHRAVAC -->
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://dance-news.cz/flash/prehravac.swf" width="210" height="20">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0"
  width="195" height="20">
  <param name="movie" value="http://dance-news.cz/flash/prehravac.swf">
  <param name="FlashVars" value="mp3=<?php echo $zaznam["mp3"];?>&amp;showslider=1&amp;width=195&amp;bgcolor=202020&amp;bgcolor1=5A0000&amp;bgcolor2=5A0000&amp;slidercolor1=ffffff&amp;slidercolor2=ffffff">
<!--><!--dgx-->
  <param name="loop" value="true">
  <param name="menu" value="false">
  <param name="FlashVars" value="mp3=<?php echo $zaznam["mp3"];?>&amp;showslider=1&amp;width=210&amp;bgcolor=202020&amp;bgcolor1=5A0000&amp;bgcolor2=5A0000&amp;slidercolor1=ffffff&amp;slidercolor2=ffffff">
  <p>Nainstalujte si podporu FLASH.</p>
</object>
<!-- <![endif]-->
<!-- /FLASH PREHRAVAC  -->
<?php
echo "</div>";
endwhile;
echo '</div>';
echo "');";
?>


Chyba bude zřejmě mezi <!-- FLASH PREHRAVAC --> a <!-- /FLASH PREHRAVAC -->, bohužel netuším jaká, na JS sem lama.
Předem děkuji
dan55
Profil
K zvýraznění kódu použij
Medvídek
Profil
dan55
Děkuji za radu týkající se mého problému. Pokud by ses na to podíval podruhé, zjistil by si, že je to v kódu, akorát se nerozpoznalo, co je to za jazyk (nevím jaký je nastavení pro vnucení jazyka).
Alphard
Profil
Medvídek:
Mam problém s generováním javascriptu v php.
Můžete to trochu rozvést? Skončí to syntaktickou chybou? Nebo vše proběhne správně, ale výsledný kód je chybný (pokud ano, tak v jakém místě)?

dan55:
JUSH občas padne na parsování nějaké části kódu a ten potom není obarven. Stává se to.
Medvídek
Profil
Alphard
Pokud vynechám část mezi <!-- FLASH PREHRAVAC --> a <!-- /FLASH PREHRAVAC --> tak vše proběhne v pořádku, viz: http://party.djtola.cz/dancenews.html
Pokud tam dám ten kód na vložení FLASH přehrávače, nevypíše se vůbec nic.
Matty
Profil
Medvídek
Problém bych viděl v tom, že nemůžeš vypsat víceřádkový text. Takže máš několik možností
1. napsat to na jeden řádek
2. na konec každého řádku dát \ (opravte mě, kdyby ne)
3. každý řádek vypisovat zvlášť
Děkuji za radu týkající se mého problému. Pokud by ses na to podíval podruhé
dan55 ti chtěl jen pomoct při řešení, takže se do něj nemusíš hned navážet.
Medvídek
Profil
Matty
Děkuji za rady, hned vyzkouším.

dan55 ti chtěl jen pomoct při řešení, takže se do něj nemusíš hned navážet.
To se omlouvám, jestli to vyznělo moc nevraživě, ale k problému mi neporadil nic, jen konstatoval, že se kód dává do kódu, což byl.
Alphard
Profil
Medvídek:
Pokud vynechám část mezi <!-- FLASH PREHRAVAC --> a <!-- /FLASH PREHRAVAC --> tak vše proběhne v pořádku
A když ji nevynecháte, tak se stane co? Jak se projevuje ten nepořádek?

Matty:
To nějak nechápu. Zápis PHP kódu je ukončen a normální html samozřejmě lze vypsat na libovolný (konečný a nezáporný :-)) počet řádků.
Medvídek
Profil
Matty
Tak již vše v pořádku, opravdu to bylo těmi řádky. nenapadlo mě, e to musí být v jednom řádku. Teď jsem to předělal do jednoho řádku a již vše funční. Ještě jednopu všem děkuji.
Alphard
Profil
Medvídek:
opravdu to bylo těmi řádky
Mohu vidět výsledek prosím?
Medvídek
Profil
Alphard
Samozřejmě. http://party.djtola.cz/dancenews.html ; http://dance-news.cz/singly.php -> zdroják JS
Matty
Profil
Alphard
To nějak nechápu. Zápis PHP kódu je ukončen a normální html samozřejmě lze vypsat na libovolný (konečný a nezáporný :-)) počet řádků.
Jde o to, že Medvídek generoval text, který potom vypisuje Javascriptem přes document.write (viz řádek 3)
Alphard
Profil
Matty, Medvídek:
Už chápu, uzavřu to tím, že v PHP problém nebyl a tohle vlákno mělo být v sekci javasriptu, což mi odpoví i na moji úvodní otázku ;-)
Medvídek
Profil
Alphard
Tak to promiň za zmatení, já se rozhodoval, jestli to zařadit sem, nebo do JS. Netušil jsem, kde bude nakonec chyba :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: