Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Mam udelany klasicky formular na vkladani prispevku do databaze, ale jak udelat neco podobneho jako je zde v diskuzi (tucne, kurziva)? A jak se to potom ulozi do databaze?
Alphard
Profil
Anonym:
ale jak udelat neco podobneho jako je zde v diskuzi
To zajišťuji javascript.

A jak se to potom ulozi do databaze?
Souhra PHP a MySQL. Ukázka.
MCKAY
Profil
Tahle ta otázka není moc jasně položená, pokud chceš pomoct, tak se musíš pořádně vymáčknout co chceš. Navíc si protiřečíš, máš formulář na vkládání příspěvku do databáze, ale nevíš jak to uložit do databáze. Děláš vůbec php a mysql?
Anonym
Profil *
Asi jsem to spatne popsal...Do databaze ukladat umim, ale jde mi o to, jak se pote formular s jiz oznacenymi castmi textu napr. tucne do databaze ulozi. Nebo jestli se to neresi...nevim

Tak znovu. Mam formular, ktery normalne ukladam do databaze a vypisuju a potrebuju abych si mohl stejne jako tady oznacit cast textu tucne, to pote ulozit do databaze a vypsat tak, aby ta cast byla tucna.
MCKAY
Profil
Musíš replaceovat třeba:

$text = $_POST["text"];

$text =  preg_replace("/\[b\](.*)\[\/b\]/", "<b>$1</b>", $text); // priklad
Anonym
Profil *
Porad nevim jak to pouzit.

Priklad:

<form method="post" action="">
        <strong>Text:</strong><br/>
	<textarea name="text" cols="60" rows="8"></textarea><br/>
        <input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat"/>
</form>

if (isset($_POST['odeslat'])) {
if (isset($_POST['text'])) $text = htmlspecialchars($_POST['text']);

$sql = "INSERT INTO `clanek`(`text`) VALUES ($text)";


Muzete mi to vysvetlit na tomto prikladu?
Alphard
Profil
if (isset($_POST['odeslat']))
{
  if (isset($_POST['text']))
  {
    $text = preg_replace("~\[(/?(b|u|i))\]~", '<$1>', htmlspecialchars($_POST['text']));
  }
  else
  {
    $text = "";
  }

  $sql = "INSERT INTO `clanek`(`text`) VALUES ($text)";
}


Tohle je velice jednoduchý regulár pro ukázku. Nehlídá uzavření tagů apod. Trochu lepší je ten od MCKAYE, ale ještě bych tam dal aspoň parametr U.
Anonym
Profil *
A kde oznacim ty casti textu tucne? Tohle uz je zpracovani po odeslani formulare.
MCKAY
Profil
Jestli mluvíš o tom, jak to udělat, aby ti ten button označil text, řešilo se to už párkrát, mrkni sem:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=92530&forum=8&page=-1

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: