Autor Zpráva
dske
Profil *
Caute. Neviete niekto ako spravit URL tak ako je napr. tuna http://www.mileycyrus.sk ? Vsimnite si link http://www.mileycyrus.sk/index.php?str=index tak tak niejako. Dakujem.
dske
Profil *
//Edit: Tym "Vsimnite si link" som myslel to /index.php?str=index
drasha
Profil
if( !IsSet($_GET['str']) ) header('location: index.php?str=index');

Myslel si tohle? :) Nebo načítání obsaho podle GET?
Nox
Profil
dske
No to URL se udělá jednoduše, prostě to tak napíšeš do odkazu / adresního řádku jak chceš - třeba
<a href="./index.php?str=galerie">Galerie</a>

Spíš jde asi pak o to, jak to zpracovat

cokoliv, co je za tím ? se ukládá do pole $_GET, vždycky dvojice klíč=hodnota oddělené &.
Takže když zadáš index.php?str=galerie&strana=3 tak PHP skript v tom indexu bude mít přístupnou proměnnou $_GET["str"] s hodnotou "galerie" a $_GET["strana"] s hodnotou 3. A pak se použije konstrukt include

Pokud takto budeš chtít dělat vkládání stránek, tak jednak doporučuji ošetřit, aby nebylo možné vložit tu samou (do indexu includovat index -> zacyklení (po pár smyčkách skončí) a aby nebylo možné vkládat soubory z jiné domény (index.php?str=http://www.mydomain.com/hack.php)
Toto by mělo být rozhodně ošetřeno na hostingu, ale není dobré se na to spoléhat. Je dobré si vytvořit třeba pole proměnných s povolenými hodnotami nebo použít switch anebo if-elseif-else

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: