Autor Zpráva
Zechy
Profil
Mám problém na svých sránkách include, at přes include vložim cokoli kdykoli to oseká háčky z některých písem. Vyzkoušel jsem všechna kodování i zkusit includovat php či txt, ale nic nepomohlo.
problémové stránky mám dvě:
http://office2007.ic.cz
http://zechy.ic.cz/zkouska/
Taps
Profil
Zechy
základ je mít v hlavičce uloženo kodování, ve stejném kodování musí být soubor uložen. A také stejné kodování musí být v databázi
Zechy
Profil
Taps: V databázi? Nemyslíš tím že jí musim urobit? :| To bude asi problém.
Taps
Profil
Zechy
Pokud nevyužíváš databázi tak ji samozřejmě dělat nemusíš. Já jsem to napsal obecně.
Taps
Profil
Zechy
Pokud nevyužíváš databázi tak ji samozřejmě dělat nemusíš. Já jsem to napsal obecně.
AM_
Profil
Ty tam ale hlavně některá písmenka máš s diakritikou a nektera ne. Tak jsi to musel napsat, to se ti težko samo takhle blbe osekalo :) ledaže bys to někde nějak blbě transliteroval, ale to bys asi věděl.
Zechy
Profil
Třeba menu includuji -mám tam odkaz Spřátelené weby a výsledek je sprátelené weby, bohužel nevim co s tim aby se to nestalo :(.
MCKAY
Profil
Já jsem tohle vyřešil takto:

Otevři si soubor, ve kterým inkluduješ, otevři si soubor, kterej inkludujes, (IDEALNE v pspadu)

Nahore je zalozka Format, oba soubory nastav na to, ktere mas v hlavicce v meta tagu

Pokud ani toto nezabere, nebude to sice validni, ale odstran ten meta urcujici kodovani a nastav nahore v php
<?php header("content-type: text/html charset=utf8");?> 


Uvedl jsem UTF8 protože je univerzální, pokud spolupracujes s databází, nedoporučuju ti nastavovat na utf 16, starsi databaze je jeste nepodporuji. ME to vzdycky slo. Tak si s tim poraď
Zechy
Profil
MCKAY: díky za radu :).
AM_
Profil
MCKAY
a proč by mělo pomoct kódování v headeru, když nepomůže v hlavičce?
Jinak jak říkám - špatně nastavené kódování by místo háčků a čárek zobrazilo nějaký paskvil; tohle je nějaké divné, aby to z některých písmenek prostě jen osekalo háčky a čárky.
MCKAY
Profil
AM_
Protože to tam určitě blbě nastaví, u toho headeru je toho míň co zkazit:-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na MCKAYe:
nebude to sice validni, ale odstran ten meta urcujici kodovani
Proč by nebylo? <meta> s kódováním není povinný.

Uvedl jsem UTF8 protože je univerzální
UTF8 není nic. To kódování se jmenuje UTF-8.

content-type: text/html charset=utf8
Za názvem typu musí být středník.
MCKAY
Profil
Chamurappi
Jo, možná že není nic, ale bere mi to i utf8 když to tam dám:-). Nejsem si jist, jestli to třeba není jen prohlížečem (mam dojem ze tem hlavickam musi prohlizec rozumet) takze kdyby to tak bylo, Opera to urcite bere.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: