Autor Zpráva
Jan Rambousek
Profil
Ahoj, zítra mám zk z PHP a v přípravě jsem narazil na toto,,,,vůbec nechápu jak se tam ten výsledek dostane (může být chby v kódu?)

<?
$x = 1
echo  $x ==0>2 3;
?>


Výsledek 2.
Kajman_
Profil *
může být chby v kódu?
To si zjistíte, když si ho zkustíte pustit, ne?
Jan Rambousek
Profil
asi jsem to špatně napsal....takhle to právě vůbec nefunguje----je to přepis od jednoho známého---- jde mi asi o to, jestli existuje nějaká zkrácenánotace if.......
DoubleThink
Profil *
Mohl by to být ternární operátor

<?
$x = 1;
echo  $x ==0 ? 2 : 3;
?>

Ale výsledek by byl 3.
Nox
Profil
Pokud si to přepsal dobře, tak to mají blbě, protože to samozřejmě vyhodí chybu
za $x=1 chybí středník

To podtím je asi pokus o ternární operátor (nic jiného mě nenapadá), ale tuhle formu jsem nikdy neviděl a také to hází chybu,
takže úplně mimo snad nebudu

Takhle je ten příklad podle mě pořádně (a aby souhlasil s výsledkem)
<?php
$x=1;
echo ($x==0) ? 3 : 2;
?>
shaggy
Profil
HEEELP, zítra mám zkoušku.....
Buď rád, že nemáš skúšku z českého jazyka, lebo ani z toho by si neurobil.

takhle to právě vůbec nefunguje----je to přepis od jednoho známého
Tak sa opýtaj toho známeho ako to urobiť, aby to fungovalo. My ti poradíme, ak niečo nevieš. Ale nebudeme za teba myslieť a už vôbec nie robiť za teba úlohy.
1. nikde nevidím otázku, ani popis problému (čo chceš dosiahnuť).
2. mal si na to myslieť skôr a nie teraz vykrikovať na fóre. Takže buď poriadne popíš tvoj problém (nečakaj, že to urobíme za teba, iba ti poradíme), alebo to daj do Práce a zákazky a možno sa niekto nájde, kto to pre teba urobí.
Jan Rambousek
Profil
Děkuju moc, aspoň vím pod čím to hledat.....každopádně mi to takhle funguje jako klasický if. Výsledek asi opsal blbě.....dvojku tam asi nikdo nedostane (pokud nezmění prom, nebo výraz)....ještě jednou díky.
Jan Rambousek
Profil
Koukám, že něco přibylo.....

Všem, co mi pomohli, nebo se snažili pomoc, děkuji.

SHAGGY: Už ti někdo řekl, že je rozdíl mezi slovenskou a českou gramatikou??? Třeba: češi: Josef --- slováci: Jozef...atd.
"My ti poradíme, ak niečo nevieš." Já jsem nevěděl, jak to má správně fungovat!!!

..a vůbec, proč se tady před tebou ospravedlňuju..... !!!GFY!!! ..... nafoukanče!!!
Jan Rambousek
Profil
PRO TOHO KDO MI ZMĚNIL NADPIS U THREADU.

A ještě jedna věc, jak k...rva můžete vědět, že jsem flákač....podle toho, že nepoznám ternární operátor??? Jsme tady nový, nevím jaká je tady účast na fóru, za jak dlouho mi někdo odpoví, tak jsem udělal takový titulek, aby si ho někdo všimnul!!!!! Co je na tom špatnýho, to jste nidko nikdy nepotřeboval narychlo pomoc.

PHP se učím!!!!

A asi sorry, že jsem rušil pány bohy PHP.

PS: DoubleThink a Nox, díky za radu.
Kajman_
Profil *
opraveno:
$x = 0;
echo  $x = 1 ? 2 : 3;//vypise dvojku
tiso
Profil
Jan Rambousek: keďže si tu nový, tak sa zbytočne nerozčuľuj a prečítaj si pravidlá tejto diskusie a riaď sa nimi.
Nox
Profil
Kajman_
Teď je otázka jestli to mělo být ($x=0)==true (tvá varianta) nebo $x==0...v uvedeném pořadí výsledků by to asi bylo tvé řešení (v tom pořadí se asi nespletl?)...

Jan Rambousek
Klidni a nenadávej...
Možná si měl dávat u těch ternárních operátorů pozor ;) ale už je to vyřešeno...
OOP novice
Profil *
> Jan Rambousek dovolim si trosku OT prispevek. Mluvis mi z duse, ackoliv ja musim rict, ze k memu problemu se oni "pani PHP bozi" na tomhle foru postavili nad ocekavani konstruktivne. Ale mam bohuzel zkusenost obecne s lidmi od IT, ze trpi 'komplexem' bohorovnosti (nevim jestli pro tuhle diagnozu existuje nejaky odborny vyraz) coz velmi casto vede k tomu, ze na dotazy reaguji stylem, ze si clovek pripada jak uplny zensky pohlavni organ, ze se vubec odvazil zeptat pricemz nezridka se odpovedi na svoji otazku nedocka. Tak teda good luck u te zkousky.
Kajman_
Profil *
Ha, teď si vůbec nejsem jistý, jestli to přiřazení vrací true nebo přiřazenou hodnotu, ono to možná bude jinak
echo  $x = 0 ? 2 : 3;//vypise trojku
echo  $x = 1 ? 2 : 3;//vypise dvojku

Ale já si to teď nevyzkouším :-)
tiso
Profil
OOP novice, Jan Rambousek:
To nie je komplex bohorovnosti, to sú prehnané reakcie na:
1. stále sa opakujúce dotazy - keď tu niekto to isté číta ob deň, tak ho to po chvíli prestane baviť.
2. nedostatočný popis problému - veštenie, čo tým chcel človek s problémom vlastne povedať, je náročné
3. prehrešky voči spisovnému prejavu - keď to má niekto lúštiť, tak to naštve
Joker
Profil
Kajman:
Já to vyzkoušel, skutečně to dělá to co píše ten komentář ;-)
Ono přiřazení logicky musí vracet hodnotu, jinak by nefungovalo tohle:
$a = $b = $c = 0;

Mimo téma:

Jan Rambousek:
A ještě jedna věc, jak k...rva můžete vědět, že jsem flákač
Nejspíš je to termín používaný dotyčným moderátorem pro někoho, kdo je příliš líný vymyslet odpovídající nadpis vlákna i poté, co k tomu byl přímo vyzván (cituji: ...název prosím volte tak, aby vyjadřoval podstatu dotazu. Titulky typu „pomoc!“ jsou k ničemu.)

Mimochodem, nic ve zlém, sám mám VŠ za sebou a vím, že některé zkoušky se dají udělat bez jakýchkoliv znalostí, přesto jít zítra na zkoušku z PHP a přitom neumět ani syntaxi a operátory mi přijde docela odvážné.

OOP novice:
Ale mam bohuzel zkusenost obecne s lidmi od IT, ze trpi 'komplexem' bohorovnosti
Ono to taky hodně záleží na položeném dotazu. Říká se: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Podle toho se taky liší reakce na dotaz "Mám ten-a-ten problém, snažil jsem se ho řešit, ale už nevím jak dál" od reakce na dotaz "Potřebuju něco udělat, ale vykašlal jsem se na to, takže to laskavě někdo udělejte za mě, joo?! A pohněte!"
DoubleThink
Profil *
A ještě jedna věc, jak k...rva můžete vědět, že jsem flákač
Dá se to poznat celkem snadno.

* Jdeš na zkoušku zítra - tj. v opravném zkouškovém
* Ptáš se nás teprve dneska - tj. den před zkouškou
* Neznáš základní jazykové konstrukty PHP i když máš za sebou minimálně jeden semestr PHP.

Jinak ten titulek jsem změnil já, jako odplatu za to HEEELP ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0