Autor Zpráva
Tom2234
Profil *
Zdravim vsechny "psacewebu" :)

premyslim, ze na web zavedu friendly odkazy... nyni mam odkaz napr takovyto:
/index.php?page=vyber_zbozi&id=5&id-nadpis=mlicka

rad bych z toho udelal neco takoveho:
/5-vyber-zbozi-nadpis-mlicka

zajima me, jak ale pote vyresim predavani pomoci GET.. nyni mam nejakou podminku na volane strance, ze kdyz je GET[id-nadpis] = mlicka tak vyber z databaze vse kde je v nadpisu mlicka atd atd... jak se toto resi pomoci friendly adres?? je na to nejaky figl? predem dekuji za rady :)
DoubleThink
Profil *
A pro koho friendly? Pro roboty určitě ne.

Jinak pokud to vyřešíš modem rewrite, php skript dostane GET parametry stejně jako předtím.
Tom2234
Profil *
pro roboty ne.. friendy pro lidi, vypada to lepe a nemam zas tak velky web aby to bylo tak slozite zavest...

ano ano, resil bych to pres mod rewrite... takze kdyz v htaccess bude:
RewriteEngine on
RewriteRule ^5-vyber-zbozi-nadpis-mlicka$ /index.php?page=vyber_zbozi&id=5&id-nadpis=mlicka

a ja zavolam:
5-vyber-zbozi-nadpis-mlicka
tak to ma stejny vyznam jako kdybych napsal ten delsi tvar? ah, uz mi to docvaklo :) super... ted jeste vyresit aby se to ID misto 5ky a nadpis misto MLICKA vkladal automaticky dle volane stranky a bude to ok :)... jdu pohledat nejaky navod na internetu,

dekuju za radu (spise jen za pripomenuti) :)

preji hezky den ;o)
tiso
Profil
Tom2234: neponáhľaj sa tak, DoubleThink tým skôr myslel že tvoj vysnívaný tvar adries má k firendly adresám ešte stále ďaleko... Popracuj skôr na tom, aby si nemusel pre výpis stránky posielať 3 parametre, to je jedno či ich potom schováš pomocou mod_rewrite alebo nie...
Tom2234
Profil *
Ne vzdy se mi povede aby byl parametr pouze jeden... nekdy dva, nekdy tri... Zapracovat na tom muzu, ale musel bych predelavat nejspise cely kod, coz se mi zase nechce... to radsi ozelim a dam aspon torsku priznivejsi url adresy nez ty silenosti co to obcas generuje :)...
tiso
Profil
Tom2234: v tom prípade to robíš úplne zbytočne...
MCKAY
Profil
Tom2234
Pokud to chceš podle volané stránky, popřemýšlej nad tím, že se ten první souboru (jak již to tam máš) dá napsat jako regulární výraz, a bude hotovo
Tom2234
Profil *
jj chapu :o) zkusim si to tak vyresit ;o) diky ;o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: