Autor Zpráva
matesek
Profil
Prosím , poradil by mi někdo nějaký nejlepší způsob , jak dávat složky fotek na stránky ? Nechce se mi je jednak dávat po jedné na ztránky , a druhak se mi nechce psát pořád
<img url="obrazek1.jpg"><BR><img url="obrazek2.jpg"> ... <img url="obrazek128.jpg">

Dá se to nějak udělat , aby mi PHP zobrazilo obrázky z celé složky ( nebo jen určité ) na jednu stránku ?

Moderátor Chamurappi: Titulek „fotky“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
MCKAY
Profil
Určitě se to dá, jinak piš spíše src=


<?php 
$slozka = scandir("foto"); // tady je cesta k té složce
foreach($slozka as $soubor){
if($soubor =="." || $soubor== "..")continue;
echo "<img src='foto/$soubor' width='150' height='150' alt='$soubor'  />";
}
?>
matesek
Profil
Proč mi to nefunguje ? zkoušel jsem to až teď , doteď jsem neměl na to čas .
Když jsem místo foto dosali název složky :

<?php 
$slozka = scandir("aduska"); // tady je cesta k té složce
foreach($slozka as $soubor){
if($soubor =="." || $soubor== "..")continue;
echo "<img src='foto/$soubor' width='150' height='150' alt='$soubor'  />";
}
?>


tak to píše :

Fatal error: Call to undefined function: scandir() in /3w/unas.cz/s/sweet-stars/aduska_foto.php on line 2
Enyeus
Profil
Skus jiný hosting
Majkl578
Profil
Enyeus
nebo treba jinou funkci - glob :)
imploder
Profil
Tradičnější je readdir(), to funguje i v PHP4.
matesek
Profil
<?php 
$slozka = readdir("Aduska"); // tady je cesta k té složce
foreach($slozka as $soubor){
if($soubor =="." || $soubor== "..")continue;
echo "<img src='foto/$soubor' width='150' height='150' alt='$soubor'  />";
}
?>


||
V

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /3w/unas.cz/s/sweet-stars/aduska_foto.php on line 2

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /3w/unas.cz/s/sweet-stars/aduska_foto.php on line 3
Alphard
Profil
Readdir() je trochu složitější (což byste zjistil, kdyby jste se podíval do odkazovaného manuálu). Nestačí nahradit jednu funkci.
matesek
Profil
Já anglicky moc neumím , takže to neumím přeložit .
matesek
Profil
Nasel jsem na tom odkazu i něco takového , le taky nefunguje ( tohle ale zobrazí klasickou stránku bezezměny )

<?php 
$image_dir = 'Aduska'; 
$count = 0; 
if ($handle = opendir($image_dir)) { 
    $retval = array(); 
    while (false !== ($file = readdir($handle))) { 
        if (($file <> ".") && ($file <> "..")) { 
        $retval[$count] = $file; 
        $count = $count + 1; 
            } 
    } 

    closedir($handle); 
} 
shuffle($retval); 
$current_image = $retval[0]; 
?>


P.S. : a nemůže být třeba problém s názvy souborů ? Mají mít nějaký specifický název ?
matesek
Profil
Musí mít ty fotky nějaký určitý název ?
panther
Profil
matesek
nejlépe bez mezer a diakritiky, toť vše.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: