Autor Zpráva
breeta
Profil *
Ahoj mám výpis z databáze

mysql_query("SET NAMES 'utf8'") or die('Could not set names');
$result = mysql_query("SELECT * FROM komentar WHERE idclanek = '$id' ORDER BY cas ");
while ($radek = mysql_fetch_assoc ($result)) {
$jmeno = $radek['jmeno'];
$mail = $radek['mail'];
$text = $radek['text'];
$cas = $radek['cas'];
echo "<div class='komentar'><p><b>Jméno: $jmeno</b> e-mail: $mail / $cas</p>$text</div>";}


a potřebuju ho vypsat před dotazem SQL jde to?
Taps
Profil
breeta
data nelze vypsat před select dotazem
breeta
Profil *
sem chtel aby formular ktery odesle data byl za vypisem, udelam to teda asi zobrazenim html a css ....
Budulinek
Profil
Nějak mi není jasné, co že to chceš vlastně udělat. Můžeš to nějak víc rozepsat?
Taps
Profil
breeta
Tak to lze udělat. Z tvého prvotního příspěvku jsem pochopil že chceš mít while a pod tím teprve select dotaz
breeta
Profil *
potrebuju odeslat formular ktery ulozi data a hned se zobrazi data a to vse na jeden klik na jedne strance ...
Budulinek
Profil
Takže jestli to chápu dobře, chceš formulářem odeslat článek do DB a po uložení jej zobrazit, je tak? Jinak můžeš napsat i více, než jednu větu, ze které není pořádně jasné, o co ti vlastně jde.

Pokud jsem tě teda pochopil, jde to udělat třeba tak, že po uložení přesměruješ přes header na stránku s daným článkem...
breeta
Profil *
Budulinek je tak

po uložení přesměruješ přes header na stránku s daným článkem

můžeš to prosím více rozepsat?
Budulinek
Profil
breeta
data si po odeslání formuláře uložíš do DB (klasicky přes INSERT), až se ti požadavek zpracuje a proběhne-li správně, přesměruješ na potřebnou stránku pomocí hlavičky:

header('Location: tvojedomena.com/clanek_kterej_potrebujes.php');


viz PHP manuál

Pozor na to, že před header nesmíš odesílat nic prohlížeči!!! Jinak to vyhodí error headers already sent. nebude to v podstatě na jedné stránce, jaks psal, ale stačí na to jeden klik a vše ostatní proběhne automaticky a myslím, že je to nejelegantnější řešení.

EDIT
jo, ještě budeš asi potřebovat id onoho uloženého článku, které pravděpodobně nebudeš znát před uložením, to získáš třeba takto. Pak už ho jen strčíš do header location a je to.

Jinak ještě myslím, že ve tvém dotazu je ORDER BY cas zbytečný, protože článek vyhledáváš podle ID, které je, počítám, unikátní, takže ORDER není třeba
breeta
Profil *
Budulinek

Výborně! jede to mockrát díky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: