Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
cino Profil |
#1 · Zasláno: 5. 9. 2009, 20:15:00
ahojte potrebujem tento skript spojit s mysql
<? If ($HTTP_POST_VARS["heslo"]=="heslo"): session_start(); session_register("user_register"); $user_register = "ANO"; header("location:private.php"); else: if (isset($HTTP_POST_VARS["heslo"])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> Alebo ,potrebujem len uvodnu stranku kde zadam len password a heslo bude ulozene v MYSQL ked zadam to heslo aby som mal pristup na tu chrannu stranku,vie mi niekto poradit? |
||
Lamicz Profil |
#2 · Zasláno: 5. 9. 2009, 20:36:00 · Upravil/a: Lamicz
No, tak předně tento kód je tak PHP3/4:
if($_POST['heslo'] == 'heslo'){} $_SESSION['user_register'] = 'ANO'; Obvykle bývá v DB login a heslo. Po odeslání formuláře se ověřují tyto údaje: mysql_connect(...); $rows = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT 1 FROM `users` WHERE `login`='".mysql_real_escape_string($_POST['login'])."' AND `password`='".mysql_real_escape_string($_POST['password']))); if($rows == 1){ $_SESSION['user_register'] = 'ANO'; ... }else{ echo 'Prihlášení se nepodarilo'; } |
||
Werewolf Profil |
#3 · Zasláno: 5. 9. 2009, 20:54:18
Lamicz:
$rows = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `login`='".mysql_real_escape_string($_POST['login'])."' AND `password`='".mysql_real_escape_string($_POST['password']))); |
||
Lamicz Profil |
#4 · Zasláno: 5. 9. 2009, 20:58:42
Werewolf: To neni preklep, nepotrebuji zadny sloupce SELECT TRUE ;)
|
||
drasha Profil |
#5 · Zasláno: 5. 9. 2009, 21:08:57
Lamicz
Překlep to sice není, ale jen hodnota true k naplnění SESSIONS uživatele nestačí :) (jméno, id, email a kdoví co ještě).. |
||
Lamicz Profil |
#6 · Zasláno: 5. 9. 2009, 21:11:01
drasha: Ale on tam ma jenom $_SESSION['user_register'] = 'ANO';. Na to nepotrebuju nic z DB. Vychazel jsem z orig kodu. ;)
|
||
drasha Profil |
#7 · Zasláno: 5. 9. 2009, 22:12:48
Lamicz
Já vycházel z uvážení, promiň. :) |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0