Autor Zpráva
MP
Profil *
potrebujem vytvoriť jednoduchú podmienku, ktorá skontroluje, či sa číslo rovná 3,6,9,12,5,18,21,... atď až po niekoľko tisíc. teda ide o násobky čísla 3.
vypisovať if cislo=3 OR cislo=6 ... neprichádza do úvahy.ako by sa to dalo urobiť čo najjednoduchšie?
pozn. ide o načítavanie dát z DB, pričom sa podmienka vykoná iba ak bude načítaných dát 3,6,9,12....
Radek9
Profil
tak si do array pomoci cyklu for ukladej nasobky 3. Potom to pomoci if(in_array()) ověř.
tiso
Profil
Radek9: ???
Mastodont
Profil
Stačí podmínka
$cislo % 3 == 0

Radek9
Zajímavý humor.
Radek9
Profil
Mastodont:
No sice to humor nebyl, ale to co jsi psal ty mě nenapadlo.
tiso:
Taky by to tak šlo. Není to nic zajímavého na otazník. Jinak nevím jestli se slovenština nějak změnila, ale tuším, že se otazník píše jen jednou a před ním má být věta.
tiso
Profil
Radek9: „Jinak nevím jestli se slovenština nějak změnila, ale tuším, že se otazník píše jen jednou a před ním má být věta.
tak si do array pomoci cyklu for ukladej nasobky 3. Potom to pomoci if(in_array()) ověř.
1. na začiatku vety sa píše veľké písmeno,
2. vypadáva ti diakritika: ukládej, násobky
Chceš sa hrať na pravidlá?
Majkl578
Profil
Radek9
kdyz uz tak range(0, 90, 3); //od, do, krok
Radek9
Profil
Hele lidi, jsme na mrtvém bodě. Mastodont to vyřešil, takže klid.
tiso:
Nechci. :)
MP
Profil *
Mastodont

ďakujem, toto je presne to čo som potreboval.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0