Autor Zpráva
semerak
Profil
Zdravím. Vytvářím si Filmotéku (seznam filmů) v php+mysql. Potřebuju zobrazovat vždy filmy s určitým počátečním písmenem. Ukládám si tedy do určitého sloupce počáteční znak. Zjištuji ho takto:
$pismeno = mb_substr($_POST['nazev'], 0, 1, 'UTF-8');
Mám však problém s filmem s poč. znakem Ú. Špatně se převede. Nevěděl by někdo co s tím ?
Str4wberry
Profil
Proč nepoužiješ LIKE přímo v dotazu?
Mastodont
Profil
Str4wberry
Píše snad někde, že ho nepoužívá? Tady ten kód se týká prvního písmena pole ve formuláři ...
Mastodont
Profil
semerak
Zkusil jsi vynechat ten poslední parametr? Formulář je v UTF-8?
Str4wberry
Profil
Kdyby ho používal, tak nebude potřeba ukládat počáteční znak, ne?
Mastodont
Profil
Str4wberry
Mea culpa, přehlédl jsem to "do určitého sloupce" :-((((
semerak
Profil
Vyřešeno, díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: