Autor Zpráva
JAM__
Profil *
Zdravim, skusim popisat moj problem:

Povedzme ze kazdu hodinu sa mi cez windows scheduler nahrava na server xml subor velky ~10MB. Na serveri mam cron na kazde dve minuty, ktory zisti, ci je pritomny subor, a ak je, tak ho parsne do DB a vymaze. Kazde dve minuty su tam preto, lebo moze byt rozne zatazena linka a neda sa urcit kedy cca sa ten subor uploadne, tak to chcem co najskor. Problem je ten, ze ked si subor nacitam cez fopen do nejakej premennej, tak ho to otvori a vrati typ premennej resource aj ked subor je prave v priebehu uploadu. Toto je problem, ktory potrebujem riesit. Potrebujem, aby sa ten subor spracoval az ked bude hotovy. Da sa to v PHP nejako efektivne osetrit? Napadlo ma nejako krkolomne prenasat aj CRC sucet, ale neviem, ci to windowsacky batch FTP subor zvladne, radsej by som bol, keby sa PHP k tomu suboru nedostane(a nieco niekde :P vyhodi false) dokial sa subor nenahra. Budem vdacny za kazde nasmerovanie. Prajem pekny vecer.
Moderátor Str4wberry: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
JAM__
Profil *
Prave ma napadla este jedna vec - kontrolovat validitu daneho XML dokumentu(subor by imho vzdy mal byt nahraty cely, inak bude ufiknuty hoc i len minimalny kusok sposobiaci jeho nevaliditu) ale aj tak by som chcel nieco praktickejsie.
Moderátor Str4wberry: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
fajzen
Profil
možno by sa dala kontrolovať jeho aktuálna veľkosť, niečo ako:
function is_uploaded_all_file($file)
{
    $size1 = filesize($file);
    sleep(2);
    clearstatcache();
    $size2 = filesize($file);

    return $size1 == $size2;
}
maarlin
Profil
A co třeba ten soubor přes ten scheduler nahrát s nějakým jiným názvem a pak ho přejmenovat? Neznám možnosti WinScheduleru, ale tohle by neměl být problém, ne? Protože by ho přejmenoval na jisto až v okamžiku, kdy to tam zkopíruje celé... a Tím přejmenováním tedy i přepíše ten původní soubor...
Giga
Profil *
Ja by som spracovanie na serveri startoval po uspesnom uploade prostrednictvom browsera, ktory by otvaral stranku s php skriptom...
JAM__
Profil *
@fajzen: To sa mi velmi pozdava, asi najcistejsie. Pravdepodobne to vyskusam.

@maarlin: chcem sa vyhnut komplikovaniu toho batch suboru.

@Giga: XML sa vygeneruje automaticky, tak sa musi rovnako automaticky nahrat na server a po dokonceni spracovat a odstranit. Ak si zmyslim, ze intenzita bude kazdu pol hodinu a budem robit 4 rozne XMLka, neviem, kto by to otvaral rucne a sledoval ci sa to vzdy nahra.

Vdaka vsetkym :-)
Giga
Profil *
JAM__

Ked prostrednictvom windows scheduler nahras subor, potom mozes tak isto spustit browser s definovanou strankou.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: